Northward toimittaa perseille potkivaa rokkia – Floor Jansenin ja Pagan’s Mind -kitaristin yhteisprojekti julkaisi ensimmäisen videonsa

Projektin nimikkolevy ilmestyy myöhemmin syksyllä.

Alkukipinän jo vuonna 2007 saanut, mutta duon pääbändien kiireiden vuoksi vasta nyt aktivoituva, Nightwishin Floor Jansenin ja Pagan’s Mindin Jørn Viggo Lofstadin sivuprojekti Northward tarjoaa esimakua 19. lokakuuta ilmestyvältä nimikkodebyytiltään While Love Died -singlen sekä kappaleeseen tehdyn musiikkivideon muodossa.

”Musiikkimme on melodista ja perseille potkivaa rokkia. Siistejä riffejä, hienoja melodioita ja tyylikkäitä sovituksia. Me itse kutsumme keitosta yksinkertaisesti ’hyväksi musiikiksi’. Halusimme syventyä rokin perinteiseen soundiin, jonka muodostavat rummut, basso, kitarat ja laulu ilman ylettömiä kiipparijuttuja tai kuoroja”, Jansen avaa Northwardin soundia.

Jansenin ja Lofstadin lisäksi tulevalla albumilla musisoivat basisti Morty Black (TNT), Pagan’s Mindin Django NilsenRonny Tegner ja Stian Kristoffersen sekä Floorin sisko Irene Jansen. Levyn on tuottanut Jacob Hansen (Volbeat) ja sen julkaisijana toimii Nuclear Blast.