Obituary-rumpali bändin vanhasta levy-yhtiöstä: ”Allekirjoitimme planeetan surkeimmat sopimukset”

Donald Tardyn mukaan bändin varhaisista levyistä ei kannata odottaa uusia painoksia henkeään pidätellen.

17.10.2017

Death metal -yhtye Obituaryn rumpali Donald Tardy kertoi Capital Chaos TV:lle, ettei bändin ensimmäinen levy-yhtiö Roadrunner Records aio julkaista albumeista uusia painoksia eikä yhtiöllä ole halua neuvotella julkaisuoikeuksista yhtyeen kanssa. Levy-yhtiö omistaa oikeudet bändit ensimmäisiin kuuteen pitkäsoittoon, jotka julkaistiin vuosien 1989–2005 välillä.

”Siinä on aihe, josta yksikään bändin jäsenistä ei mielellään puhu. Teimme Roadrunnerin kanssa sopimuksen hyvin nuorina ja he tiesivät, että allekirjoitimme planeetan surkeimmat sopimukset. Meillä ei ole mitään päätäntävaltaa yhteenkään niistä levyistä. En usko, että niitä edes painetaan enää, eli nuoren polven metallipäät eivät varmaan löydä niitä enää edes kaupoista”, Tardy tuumaa.

”Lähestyimme Roadrunneria ja pyysimme, voisimmeko edes neuvotella ja päästä johonkin sopimukseen – emmekö saisi levyt takaisin bändille? He eivät halunneet lähteä mukaan siihen keskusteluun ollenkaan. Joten valitettavasti bändi ei pysty vaikuttamaan varhaisten levyjemme kohtaloon mitenkään.”

”Olimme nuoria, kuten oli moni muukin bändi. Emme olleet ainoita, joille Roadrunner teki aivan samoin. On surullista, että meidät saatiin mukaan surkeisiin sopimukseen ja myimme elämämme pois, mutta ei 16-vuotiaana tiennyt paremmasta. Emme voineet tietää, että emme vielä 30 vuoden jälkeenkään saa oikeuksia omiin levyihimme. Roadrunner omistaa ne ikuisesti.”

Roadrunnerilta lähdön jälkeen floridalaisbändi julkaisi kaksi levyä Candlelight Recordsin kanssa kunnes solmi sopimuksen Relapse Recordsin kanssa 2014. 17. maaliskuuta julkaistu Obituary on bändin kymmenes ja toinen Relapsen julkaisema pitkäsoitto.

Lisää luettavaa