Oceanhoarse debytoi keikkalavoilla helmikuussa – tulokkasnelikon riveistä löytyy tuttuja hahmoja Suomen metallipiireistä

"Aiomme lunastaa paikkamme helvetinmoisella alkuräjähdyksellä!"

09.01.2018

Kaksi vuotta kypsynyt ja materiaaliaan hionut helsinkiläinen Oceanhoarse astuu varjoista esiin ja julkaisee debyyttisinglensä 18. tammikuuta. Tutuista kasvoista koostuva nelikko soittaa puolestaan ensimmäiset keikkansa Beast in Blackin erikoisvieraana 9. helmikuuta Lutakossa ja seuraavana iltana Nosturissa.

”On älyttömän siistiä päästä soittamaan ensimmäiset keikat noin hyvissä paikoissa ja noin hyvässä seurassa. Oli hieno ele Kabaselta ja kumppaneilta ottaa vielä täysin tuntematon bändi avaamaan heille tärkeät headliner-keikat, ja aiomme lunastaa paikkamme helvetinmoisella alkuräjähdyksellä!” , Oceanhoarsen kitaristi Ben Varon lupaa.

Bändi koostuu Amoralin primus motorina tunnetuksi tulleen Varonin lisäksi basisti Jyri Helkosta (For the Imperium, Warmen), laulaja Tommy Tuovisesta (MyGrain) sekä rumpali Oskari Niemestä. Yhtye on hionut yhteissoittoaan ja etsinyt soundiaan kaikessa rauhassa eikä lähtenyt suin päin puskemaan materiaalia ulos. Bändin kehittäminen on kaikille jäsenille ykkösprioriteetti.

”Joulukuussa 2016 ymmärsin Amoralin tulleen vihdoin tiensä päähän. Oli aika aloittaa jotakin täysin uutta ja sellaisen jengin kanssa, joka jakaa minun draivini sekä palon bändissä soitttamisen ja keikkailuun. Soitin Jyri Helkolle vielä samana iltana, että nyt muuten perustetaan bändi”, Varon kertaa.

Helko sanoo Varonin puhelun tulleen juuri hyvään saumaan, sillä basisti oli itsekin kaivannut kovaa työskentelevään, tiukasti soittavaan ja muut pumput lavalta pesevään bändiin. Myös Tuovinen kertoo innostuneensä ideasta heti, eikä häntäkään tarvinnut sen kummemmin suostutella.

”Olin jo täysin kyllästynyt bändeihin ja projekteihin jotka eivät etene mihinkään, joten jo pelkästään tyyppien asenne puhutteli. Mutta kun kuulin työn alla olevia biisejä, sain varmuuden siitä, että tähän hommaan pitää päästä mukaan!” Tuovinen hehkuttaa.

Lisää luettavaa