”Olen ollut kolmesti lähellä saada potkut bändistä” – Godsmack-rumpali avautuu alkoholismistaan

"Hyökkäsin aina niitä kohtaan, jotka ovat minulle kaikkein läheisimpiä, rakkaimpia ihmisiä."

08.12.2023

Godsmack-yhtyeen rumpali Shannon Larkin, joka on ollut viimeiset seitsemän ja puoli vuotta raittiina, puhui avoimesti kamppailustaan alkoholismin kanssa tuoreessa Spin-lehden haastattelussa. 56-vuotias Larkin, joka on ollut bändissä vuodesta 2002 saakka, sanoo saaneensa useita varoituksia käytöksestään ennen kuin lopulta otti itseään niskasta kiinni ja ilmoittautui katkaisuhoitoon.

”Olen ollut kolmesti lähellä saada potkut bändistä näiden 20 vuoden aikana. Yksi minun ja monien muidenkin alkoholistien ongelma on se, että jossain vaiheessa filmi katkeaa. Silloin yleensä tein kaikkea typerää ja haastoin riitaa minua paljon, paljon isompien ihmisten kanssa. Älyttömintä on se, että hyökkäsin aina niitä kohtaan, jotka ovat minulle kaikkein läheisimpiä, rakkaimpia ihmisiä”, Larkin toteaa.

”Se oli yksi asia, mihin katkaisussa pureuduttiin – miksi hyökkään niitä kohtaan, joita rakastan eniten? He auttoivat minua selvittämään syyn. En aio puhua siitä enempää, mutta jokaisella on omat ongelmansa. Alkoholismissa ja päihderiippuvuuksissa täytyy etsiä ja löytää se ongelman ydin, tuhota se ja sitten löytää korkeampi voima ja onnellisuus sinusta itsestäsi. Kuulostaa yksinkertaiselta, muttei todellakaan ole sitä.”

15-vuotiaana juomisen aloittanut Larkin sanoo ennen katkaisuhoitoa suhtautuneensa terapiaan hyvin skeptisesti, jopa vastustaen. Kelkka kuitenkin kääntyi, kun rumpali ymmärsi kuolevansa, jos ei pääse alkoholista eroon.

”Se toimi ja nämä tyypit kaivoivat ja löysivät sisältäni pimeitä, piilossa olleita juttuja, joita en olisi ilman terapiaa muistanut ja kohdannut. Totesin, että ’En oikeastaan usko terapiaan, mutta aion yrittää sitä ja teen kaiken, mitä pyydetään’. Kävi ilmi, että se muutti elämäni”, Larkin sanoo.

”Tarinan opetus lienee se, että katkaisuhoito toimii, jos siihen sitoutuu ja uskoo. Se kaikki lähtee meistä itsestämme. Onnellisuus on meissä sisällämme emmekä tarvitse siihen huumeita tai alkoholia.”

Lisää luettavaa