”Olimme ryhmä todella hyviä ystäviä ja sitten tapahtui jotain kamalaa” – Ghostista eronnut kitaristi haluton puhumaan entisestä yhtyeestään

Martin Persner ei ole mukana parhaillaan käynnissä olevassa oikeuskäsittelyssä.

02.10.2018

Entinen Ghost-kitaristi Martin Persner, joka luotsaa tätä nykyä yhdeksän vuoden tauon jälkeen herännyttä Magna Carta Cartel -yhtyettä, ei halua ruotia julkisuudessa hänen ja Ghostin nykyisten ja entisten jäsenten välisiä suhteita. Persner toteaa tuoreessa GoetiaMedian haastattelussa aiheen olevan liian henkilökohtainen.

”En halua puhua siitä. Olen pahoillani. Ymmärrän kyllä, että aihe kiinnostaa kaikkia, mutta minun näkökulmastani olimme ryhmä todella hyviä ystäviä ja sitten tapahtui jotain kamalaa. Minulle se on kuin puhuisi avioerosta, joten en mielelläni puhu siitä, mitä tunnemme toisiamme kohtaan”, Persner toteaa.

Persner ilmoitti eronneensa Ghostista vuonna 2016. Hän ei kuitenkaan ole mukana viime vuonna yhtyeen johtohahmo Tobias Forgea vastaan nostetussa oikeusjutussa, jossa tätä syytetään bändin muusikoiden huijaamisesta ja korvausten maksamatta jättämisestä. Persner ei ole kertonut tarkempaa syytä omaan eroamiseensa.

”Kirjoitin muutamia biisejä, mutta suurin osa oli Tobiaksen omia biisejä. Saatoin joskus ehdottaa, että pitäisikö joku juttu mennä toisella tavalla ja riitelimme, kuten kahdella luovalla yksilöllä on usein tapana”, Persner sanoo.

”Minulla on koneellani joitain biisejä, jotka kirjoitin Ghostille mutta jotka jäivät käyttämättä. Olen pohtinut, pitäisikö meidän ottaa ne MCC:n käsittelyyn, mutta ne kuulostavat liian… Olisi liian ilmiselvää, kummalle ne on alkujaan kirjoitettu.”

Lisää luettavaa