”On olemassa muita genrejä, joissa ihannoidaan paljon pahempia elämäntapoja” – Ghost-nokkamies ei käsitä, miksi rokkia ja heviä pidetään niin turmiollisena

Tobias Forgesta on surullista, miten joku jaksaa käyttää energiaansa ja aikaansa Ghostin "saatanallisen" musiikin vastustamiseen.

04.02.2019

Okkultisista teemoista ja kuvastosta ammentava Ghost on, kuten moni muukin rock- ja heviyhtye, joutunut varsinkin Yhdysvalloissa himouskovaisten silmätikuksi ja bändin keikkapaikkojen ulkopuolella kokoontuu usein saatanallista musiikkia ja bändiä vastustavia mielenosoittajia.

Yahoo Musicin haastattelussa yhtyeen johtohahmo Tobias Forge sanoo olevansa paitsi huvittunut, myös hieman surullinen tällaisen vastustelun vuoksi, jota rock- ja metallimusiikki sekä muusikot kohtaavat. Forgen mukaan Ghostin musiikkia kuunnellaan sen vuoksi, että se tekee iloiseksi ja onnelliseksi, eikä se ylistä ja ihannoi sen turmiollisempaa elämää mitä nykypäivän suosituin listamusiikkikaan.

”Minusta on surullista, että ihmiset tekevät valinnan ja seisovat ulkona kylmässä kuvitellen, että heidän tekemisellään on jotain vaikutusta. On surullista, että ihmiset tuhlaavat aikaansa ajatellen, että me olemme huonoja ihmisiä, kun todellisuudessa teemme ihmisiä onnelliseksi, kun he tulevat keikoillemme ja saavat pitää hauskaa”, Forge tuumaa.

”On olemassa muita genrejä, joissa ihannoidaan paljon pahempia elämäntapoja. Niitä voisi pitää paljon negatiivisempana. On tyylejä, jotka mainostavat sellaista elämää, joita kuulija ei tule koskaan saamaan – kun tärkeintä musiikissa on menestys, ’bling-bling’ ja kaikki ’ämmät’ ja ilman sitä et ole mitään, sillä vasta onkin huono vaikutus.”

Forge lisää, että vaikka moni rokin kuuntelija onkin tehnyt negatiivisia asioita itselleen ja muille, se ei johdu musiikista. Sellaiset henkilöt ovat vain olleet jo ennestään huonossa jamassa elämässään.

”Todennäköisesti ilman musiikkia he eivät olisi eläneet niinkään pitkään. Se on pitänyt heidät liikkeessä. Yleisesti ottaen hard rock ei kannusta tekemään muille pahaa.”

Lisää luettavaa