Opeth julkaisi ”kadonneeksi” luullun videon Windowpane-kappaleelleen

Damnation-levyä juhlistetaan vinyylipainoksella.

17.11.2023

Opeth julkaisi vuonna 2003 Damnation-levyn, joka äänitettiin yhdessä vuotta aiemmin ilmestyneen Deliverance-albumin kanssa. Akustinen, tunnelmallinen ja ensimmäistä kertaa pelkästään puhtaita lauluja sisältänyt Damnation tuli monille faneille yllätyksenä – joillekin jopa järkytyksenä –  sillä se oli kaukana siitä raskaasta ja progressiivisesta death metalista, josta yhtye oli kuudella edellisellä levyllään tullut tunnetuksi. Levy on kuitenkin sittemmin löytänyt paikkansa ja on monille jopa suosikki yhtyeen diskografiasta.

20 vuotta täyttäneestä Damnationista julkaistaan uusi remiksattu ja remasteroitu vinyylipainos 15. joulukuuta. Vinyylijulkaisua juhlistaakseen yhtye on puolestaan julkaissut kadonneeksi luullun videon Windowpane-kappaleelle, joka on digitoitu alkuperäisestä nauhasta, joka ”lähetettiin MTV:lle kaksi vuosikymmentä sitten”. Fredrik Odefjärdin ohjaaman videon pariin pääset tuosta alempaa.

”Kaikki levyt ovat minulle erityisiä, mutta Damnation ehkä sitäkin erityisempi. Muistan kuunnelleeni ensimmäisiä miksejä kuulokkeet päässä rähjäisessä hotellissa jossain päin Iso-Britanniaa. En voinut uskoa, että se olimme me – minä, Peter Lindgren (silloinen toinen kitaristi), Martin Lopez (silloinen rumpali), Martín Méndez (basisti) sekä vanha kunnon Steven (Wilson, levyn tuottaja) koskettimissa. Se oli täysin erilaista kuin mikään, mitä olimme siihen asti, tai oikeastaan sen jälkeenkään, tehneet. Kaikista levyistämme mielestäni tämä sopii parhaiten vinyyliformaattiin, koska sitä ei ole ahdettu täyteen. Se on ilmava levy. Olen siitä äärimmäisen ylpeä ja uskoakseni se on myös yksi fanien suosikeista”, laulaja-kitaristi Mikael Åkerfeldt kommentoi.

Lisää luettavaa