Opeth-nokkamies listaa suosikkikitaristinsa ja kertoo viha-rakkaussuhteesta Yngwie Malmsteeniin – ”Haluaisin ravistella ja potkaista häntä persuksille”

"Rakastan häntä kuitenkin yhä - onhan hän mukana tälläkin listalla", Mikael Åkerfeldt tuumaa maanmiehestään.

21.08.2019

Piakkoin uuden levynsä julkaisevan Opethin johtohahmo Mikael Åkerfeldt kokosi Music Radarille listan omista suosikkikitaristeistaan, jotka ovat inspiroineet ja vaikuttaneet eniten miehen omaan soittamiseen. Åkerfeldtin mukaan lista on pakko aloittaa Ritchie Blackmorella.

”Hän on sankarini, muttei ainoastaan soittamisen vuoksi. Hänen persoonansa kiehtoo minua. Rakastan, miten röyhkeästi hän muuttuu milloin haluaa välittämättä ympärillä olevista ihmisistään, levy-yhtiöstään tai faneistaan. Hän tekee, mitä tahtoo… sellainen minäkin haluan olla ja luulen, että olenkin”, Åkerfeldt toteaa.

Åkerfeldtin suosikkikitaristien listalta löytyy lisäksi Tony Iommi (”Tällaista listaa ei voi tehdä mainitsematta häntä”), Uli Jon Roth, Camelin Andy Latimer (”Hän on todella aliarvostettu”), Jimi Hendrix (”Hän on vaikuttanut kaikkiin kitaristeihin”), Europen Kee Marcello ja John Norum, Gary Moore, Jerry Donahue ja Bert Jansch. Maininnan saa myös Åkerfeldtin maanmies Yngwie Malmsteen, johon Opeth-nokkamies sanoo suhtautuvansa hyvin ristiriitaisin tuntein.

”Muistan olleeni todella ylpeä siitä, että hän on ruotsalainen. Paras heavy metal -kitaristi tuli minun maastani. Se tuntui uskomattomalta!” Åkerfeldt aloittaa, mutta löytää myös paljon kritisoitavaa.

”Yngwiestä puhutaan paljon paskaa… Minäkin puhun paljon paskaa Yngwiestä! Vihaan häntä yhtä paljon kuin rakastan. Haluaisin ravistella ja potkaista häntä persuksille, saada hänet heräämään johonkin. Hän on fantastinen ja tietää sen itsekin.”

”Näin hänen viimeisimmän videon hänen blueslevyltään, joka oli mielestäni kuvottava. Hän kruisaili Miamin kaduilla Ferrarissaan. Kun ajattelen bluesia, sellainen ei ole ensimmäinen mielikuvani. Aika kamalaa. HÄnen levynsä ovat olleet jo pitkään ihan paskoja, mutta hänen soittonsa on aina mahtavaa. Viimeinen levy, josta pidin, oli Odyssey – nyt kuulostan ihan närkästyneeltä Opeth-fanilta – mutta sen jälkeen hänen touhunsa meni korniksi ja huonoksi.”

Åkerfeldtin mielestä Malmsteenin pitäisi rauhoittua, pitää parempaa huolta urastaan ja keskittyä tekemään hyviä biisejä. Hänen mukaansa Malmsteen ei arvosta itseään tarpeeksi vaan haluaa vain jatkaa neoklassisen soittamista säröt täysillä.

”Rakastan häntä kuitenkin yhä – onhan hän mukana tälläkin listalla, minkä pitäisi olla riittävä todiste, vai mitä?” Åkerfeldt kuitenkin lisää kritiikkinsä päätteeksi.

Koko listan ja tarkemmat perustelut voit lukea täältä.

Lisää luettavaa