Ozzy-fanit eivät todellakaan pidä siitä, että laulajan biisejä sörkitään – Deep Purple -kitaristi sai huomata tämän ihan omakohtaisesti

"Helvetin portit aukesivat", Steve Morse muistelee Osbournen fanien reaktiota hänen Living Loud -projektin Ozzy-covereihin.

25.11.2021

Deep Purple julkaisee tulevana perjantaina (26.11.) coverlevyn Turning to Crime, jolla yhtye tulkitsee muun muassa Fleetwood Macia, Bob Dylania, Yardbirdsia ja Creamia. Classic Rock -lehden haastattelussa laulaja Ian Gillan ja kitaristi Steve Morse sanovat olevansa tietoisia coveralbumin riskeistä ja Gillan myöntääkin olleensa aluksi ideaa vastaan.

”Ajattelin, että puristit – ja minä – pitävät tällaista rikoksena, kuvainnollisesti. On todella röyhkeää ajatella, että pystyt parantamaan alkuperäisiä versioita, jotka ovat juurtuneet kaikkien mieliin”, Gillan toteaa.

Joskus alkuperäisten kappaleiden fanien reaktiot uusiin tulkintoihin voivat olla hyvinkin voimakkaita, mistä Steve Morsella on hyvinkin omakohtaista kokemusta. Morse oli nimittäin mukana Living Loud -projektibändissä, johon kuuluivat lisäksi Ozzy Osbournen soolobändissä soittaneet Bob Daisley ja Lee Kerslake sekä solisti Jimmy Barnes ja kosketinsoittaja Don Airey, joka kuuluukin nykyään myös Deep Purplen kokoonpanoon. Living Loud äänitti vuoden 2004 debyytilleen kuusi uutta versiota Ozzyn kappaleista eivätkä fanit ottaneet biisejä riemulla vastaan, muistelee Morse.

”Kokeilimme erilaisia juttuja, joista Bob piti kovasti. Lopputuloksena oli jotain hyvin erilaista. Ja voi luoja – Helvetin portit aukesivat! Jotkut sekosivat niistä ihan totaalisesti ja saimme niskaamme kaiken maailman uhkailuja”, Morse kertaa.

”Olen siis valmis vastaiskuun, haha! Mutta aina on myös se mahdollisuus, että joku myös diggailee.”

Lisää luettavaa