Ozzy Osbourne julkaisi uuden levynsä beatlesmäisen nimikappaleen – mukana Elton John ja Slash

Ozzyn uuden levyn julkaisupäivä on myös varmistunut.

Ozzy Osbourne julkaisee uuden Ordinary Man -sooloalbuminsa 21. helmikuuta. Kyseessä on pimeyden prinssin ensimmäinen soololevy sitten vuoden 2010 Scream-albumin.

Nyt levyltä on julkaistu uutena maistiaisena vahvasti Ozzyn suosikkiyhtye Beatlesiltä vaikutteita ottanut pianovetoinen balladi Ordinary Man, jolla Ozzyn kanssa duetoi Elton John. Tämän lisäksi Guns N’ Rosesin Slash toimittaa kappaleeseen sielukkaan kitarasoolon.

Ozzyn uudella levyllä soittaa muutenkin varsin nimekäs sakki, sillä bassossa on Duff McKagan (Guns N’ Roses) ja rummuissa Red Hot Chili Peppersin Chad Smith. Smith keskustelikin levyn tekemisestä, Slashin ja Elton Johnin vierailusta sekä Ordinary Man -kappaleesta hiljattain SiriusXM-radion Volume West -ohjelmassa (video artikkelin lopussa).

”Kun kyseessä on Ozzy, kaikki haluavat olla mukana tekemässä musiikkia hänen kanssaan. Niinpä halusimme saada mukaan juuri oikeat tyypit, emme halunneet ketään pelkän nimen vuoksi. Halusimme tyyppejä, jotka rakastavat Ozzya – niinhän jokainen joka tapauksessa kyllä tekeekin -, mutta joiden mukanaolossa on jotain järkeä”, Smith toteaa.

”Slash soitti Straight to Hell -singlellekin klassisen, bluesahtavan wah-wah -soolon,  mutta itse asiassa halusimme hänet juuri nimikkobiisille, joka on keskitempoinen ja hyvin beatlesmäinen. Ozzyhan rakastaa Beatlesiä ja jauhaa siitä koko ajan. Mikä on aika hassua, kun asiaa miettii. Pimeyden prinssi ja… Beatles? Oikeastiko? No kuitenkin, [Ozzy] halusi levylle jonkun keskitempoisen, vähemmän raskaan biisin. Niinpä Andrew (Watt, tuottaja ja levyn kitaristi) teki tämän pianojutun, josta sitten tehtiin eeppinen biisi, jolla Slash soittaa myös.”

”Biisi oli valmis ja pohdimme: ’Tässä on paljon pianoa. Kenet todella hyvän pianistin tunnemme? Pyydetäänpä itse Rocket Man!’ Niinpä Andrew ja minä menimme Atlantaan, missä Elton majailee itärannikolla ollessaan ja äänitimme hänen osuutensa. Hän soitti pianoa – todella kauniisti, tietenkin – ja sitten ajattelimme, että mitäpä jos hän myös laulaisi yhden säkeistön? Kaksi ikonista brittirokkaria, jotka ovat käyneet läpi kaiken mahdollisen, laulavat elämänsä päättymisestä ja se on aika mahtavaa. ’I don’t wanna die an ordinary man’. Minä ja Andrew jouduimme nipistelemään itseämme. Ja Elton oli aivan loistava ja myös hyväntahtoinen. ’Rakastan Ozzya ja teen mitä tahansa hänen vuokseen’, hän sanoi.”

”Niinpä Ordinary Manilla on Duff McKagan, Slash, tuottajaihmelapsi ja tämän hetken kuuma nimi Andrew Watt, pimeyden prinssi Ozzy Osbourne, Sir Elton John ja joku rumpali yhdestä bändistä. Sehän on vittu rock ’n’ rollin Avengers! Aivan mahtavaa. Joka kerta, kun kuulen tämän biisin ja sen lopun jousikohta tulee, ajattelen mielessäni: ’Ja Grammy-palkinto menee…'”