Ozzy Osbournen nimikkofestivaali on Will Smithin mukaan ”vähiten afroamerikkalainen tapahtuma” heti curling-kisojen jälkeen

Näyttelijä kertoo muistelmissaan olleensa huolissaan, miten hänen vaimonsa bändi otetaan festareilla vastaan.

11.05.2022
Will Smith kertoo muistelmissaan olleensa huolissaan, kun hänen vaimonsa Jada Pinkett Smithin bändi otettiin esiintymään Ozzfestiin.
Kuva: Image Press Agency / NurPhoto / Shutterstock / All Over Press

Viime aikoina Oscar-välikohtauksen vuoksi otsikoissa paistatellut näyttelijä Will Smith tunnetaan myös rap-urastaan, mutta tiesitkö, että hänen vaimonsa Jada Pinkett Smith puolestaan toimi vuosina 2002-2006 Wicked Wisdom -metallibändin laulajana, ja että yhtye otettiin myös mukaan Ozzy Osbournen isännöimälle Ozzfest-festivaalikiertueelle? Will Smith muisteli tapausta viime marraskuussa julkaistussa elämäkerrassaan.

”Ozzfestissä oli kaikkea mahdollista metallia: thrashia, industrialia, hardcore punkia, deathcorea, metalcorea, post-hardcorea, alternativea, kuolo-, gootti- ja nu-metallia. Sharon (Osbourne, Ozzyn vaimo ja manageri) oli nähnyt Jadan bändin ja osa hänestä oli ymmärtänyt. Heistä tuli ystäviä ja Sharon kiinnitti Wicked Wisdomin Ozzfestiin kesällä 2005″, Smith kirjoittaa muistelmissaan.

Smith myöntää olleensa erittäin huolissaan siitä, miten Wicked Wisdom ja hänen vaimonsa otetaan vastaan tapahtumassa, jossa naisartisteja ja mustia esiintyjiä oli harvemmin edustettuna.

”Ozzfest on vähiten afroamerikkalainen tapahtuma heti sen olympialajin jälkeen, missä on harjat ja hemmetin iso kiekko”, Smith vitsailee viitaten curlingiin. ”Kysyinkin Jadalta lempeästi, mutta painokkaasti: ’Kulta, oletko varma, ettet halua vetää jotain R&B:tä?’ ’Metalli on musiikkia, joka resonoi minulle’, Jada vastasi lempeästi, mutta painokkaasti. Niinpä pakkasimme kamat ja lapset ja suuntasimme pikimustaa tiilitietä kohti Ozzin ihmemaata.”

Yleisö, joka oli tullut festivaaleille katsomaan muun muassa alkuperäiskokoonpanolla esiintynyttä Black Sabbathia, Iron Maidenia, Mudvaynea, Rob Zombieta, Killswitch Engagea ja Black Label Societya, oli aluksi varautunut Wicked Wisdomin suhteen, mutta keikka keikalta festarikansa lämpeni.

”Ozzfestin yleisö on puristista. Mutta alun skeptisyys muuttui ensin hiljaisuudeksi ja lopulta kunnioitukseksi. Jadan esiintyminen oli niin onnistunut, että Guns N’ Roses pyysi bändiä lämmittelijäkseen tulevalle kiertueelleen”, Smith muistelee ylpeänä.

YouTube video

Lisää luettavaa