Päihdehistoriastaan tunnettu doom-legenda vaikeuksissa – pidätetty pahoinpitelystä, uhri lähteiden mukaan perheenjäsen

12.05.2017

70-luvulla aloittanut amerikkalainen doom metal -legenda Pentagram tunnetaan paitsi pioneerityöstään genressään, myös laulajansa Bobby Lieblingin vähintäänkin värikkäästä ja vaikeasta historiasta päihteiden kanssa. Nyt 67-vuotiaan Lieblingin kamppailua addiktionsa kanssa kuvattiin raadollisesti Last Days Here -dokumentissa, joka julkaistiin 2011.

Liebling kuitenkin nousi päihdekurimuksesta ja yhtyeellä meni hetken aikaa jälleen hyvin. Pentagram julkaisi peräti kaksi levyä ja keikkaili ahkerasti jopa Suomessa asti. Nyt yhtyeen suunnalta kuuluu kuitenkin varsin ikäviä uutisia, erityisesti Lieblingin kannalta. Yhtye tiedotti Facebook-sivuillaan soittavansa kesän Euroopan-keikkansa triona ilman Lieblingiä ja lauluosuudet hoitaa kitaristi Victor Griffin.

”Selvennyksen vuoksi: Bobby kertoi meille 17. huhtikuuta joutuneensa sairaalaan. Hän soitti uudelleen pari päivää myöhemmin, tällä kertaa Marylandin pidätyssellistä, jossa hän odottaa alustavaa kuulustelua, jossa päätetään nostetaanko häntä vastaan syytteitä. Tiedotamme asiasta sitä mukaan, kun saamme lisää tietoa.”

Metal Sucks -sivusto löysi nimettömän vihjeen perusteella Marylandin oikeuslaitoksen julkisista asiakirjoista Lieblingin tapaukseen liittyvän pidätysmääräyksen, jonka mukaan laulaja pidätettiin pahoinpitelystä epäiltynä. Pahoinpitelyn uhriksi kerrotaan ”herkkä, lähisukuun kuuluva vanhempi henkilö”. Voit lukea koko pidätysmääräyksen tästä.

Vieläkin ikävämmän tapauksesta tekee se, että Pentagram-rumpalin Facebook-julkaisujen perusteella pahoinpitelyn uhri on ilmeisesti ollut Lieblingin oma äiti. Gary Isom kirjoitti vain pari päivää pidätyksen jälkeen seuraavaa: ”Rukoilkaamme rouva Diane Lieblingin puolesta. En välitä Bobbysta, mutta hänen äitinsä on supermukava leidi” ja pohti myöhemmin julkkiksia, joiden perheväkivaltatapauksia katsotaan läpi sormien kuuluisuuden ja varallisuuden vuoksi.

Sataprosenttisen varmahan uhrin henkilöllisyys ei ole, mutta helpostihan tästä laskee yhteen yksi plus yksi. Joka tapauksessa todella ikävä ja vaikea tilanne niin laulajan itsensä kuin koko bändin kannalta.

Lisää luettavaa