Päivän rautaisannos kitarataituruutta: Mr. Fastfinger julkaisi uuden Mammoth Steps -singlen, mukana Jennifer Batten

Kappale löytyy Mika "Mr. Fastfinger" Tyyskän keväällä julkaistavalta albumilta.

24.02.2023

Kitaristi Mika Tyyskä, joka myös animaatiokitaristi Mr. Fastfingerinä tunnetaan, julkaisi viime marraskuussa mainion Flight Mode -albumin, jolle irtosi Infernon kriitikolta komeat neljä kirvestä. Flight Mode saa jatkoa jo tänä keväänä, kun 14. huhtikuuta ilmestyy uusi Tremors-pitkäsoitto. Tremorsilta on tänään julkaistu singlenä kappale Mammoth Steps, jolla vierailee legendaarinen Jennifer Batten, joka tunnetaan parhaiten Michael Jacksonin ja Jeff Beckin kiertuekitaristina.

”Vuosi sitten heräsin keskellä yötä Jennifer Batten mielessäni. Mammoth Steps oli ollut prosessissa jo pitkään, ja pahasti jumiutunut. Musiikillinen palapeli kaipasi vielä palaa, jota ilman kokonaisuus ei tulisi toimimaan. Olin miettinyt kaikki mahdolliset kitaristit, jotka voisi istua tähän kappaleeseen. Tiesin keskellä yötä herätessäni, että Jennifer Batten olisi juuri oikea muusikko täydentämään kokonaisuuden”, Tyyskä avaa kappaleen taustoja.

”Ongelma oli, että tunsin hänet vain Guitar Player ja Guitar World -lehdistä, joita luin teininä. Päätin lähettää aamulla sähköpostia saksalaiselle mestarikitaristi ja vahvistinrakentaja Thomas Blugille. Tiesin hänen olevan Jenniferin hyvä ystävä. Vielä saman päivän aikana yhteys oli saatu ja projekti vahvasti vireillä. Jennifer lähti innoissaan mukanaan. Hän äänitti ja kuvasi videon osuudestaan kappaleeseen muutaman päivän sisään. Kappaleessa oli jo valmiiksi ripaus Miami Vice -henkeä, Jennifer toi mukanaan Jan Hammer -tyylistä soittoa. Kappale on samaan aikaan retro että moderni. Biisistä tuli täydellinen Jenniferin ansiosta!”

Mr. Fastfinger Trio, jossa Tyyskän lisäksi soittavat Lasse Rantanen ja Thomas Törnroos, on keikalla 25.5. Espoon Louhisalissa. Yhteiskeikalla ovat mukana brasilialainen kitaristi Andre Nieri sekä Grand Discovery.

 

Lisää luettavaa