Rento tatsi ja jammailufiilis välittyvät – arviossa Mr. Fastfinger

Julkaistu Infernossa 11/2022.

01.02.2023
MR. FASTFINGER / MIKA TYYSKÄ
Flight Mode
ELEKTRIK PYJAMAS

Kitaristi Mika Tyyskän animaatiokitaristi-taitelijanimi Mr. Fastfinger on sopiva mutta antaa vähän väärän kuvan musiikillisesta annista. Toki tilulilu luikahtaa vikkelästi ja pelivermeet pysyvät notkeasti hanskassa, mutta Flight Moden perusteella Tyyskä on muutakin kuin tiluttaja. Eihän tästä varsinaista kitaraonaniaa tai shredfestiä tee oikein mitenkään.

Instrumentaalista musiikkia sisältävä Flight Mode tuo monipuolisuudessaan ja sulavassa kekseliäisyydessään mieleen Steve Vain tekemiset. Ja kuten Vaillakin, ilotteleva ote muistuttaa Eddie Van Halenistä. Tyyskä ei kuitenkaan imitoi legendojen tekniikkaa, vaan yhtäläistä on pikemminkin riemullinen tapa, jolla hän höystää riffittelyään.

Levyn soitto kuulostaa triopohjaiselta. Yksi kitara hoitaa sekä rytmityksen että komeasti leiskahtelevat leadit, ja Tyyskän soitto vuorottelee rooleissa luontevalla tavalla vaikka kesken tahdin. Avausbiisissä vierailee Dream Theater -kosketinsoittaja Jordan Rudess.

Biisimateriaali on pääosin iloluontoista hard rockia, jossa on enemmän tai vähemmän progressiivisia piirteitä. Kappaleet eivät ole samasta puusta veistettyjä, vaan tyylipaletti on mukavan lavea. Mikä mukavinta, rento tatsi ja jammailufiilis välittyvät kotiin saakka.

Lisää luettavaa