Paloittelumurhia, ufokultteja ja hurmeisia huumereissuja – heistä Church of Miseryn tulevan albumin kappaleet kertovat

02.12.2015

Church of Miseryssä kävi viime vuonna ovi, kun perustajajäsen Tatsu Mikamia lukuun ottamatta koko muu miehistö otti ja lähti. Mikami ei jäänyt tuleen makaamaan, ja doombändin viides pitkäsoitto on nauhoitettu melko nimekkään ryhmän voimin. Basisti Mikamin lisäksi And Then There Were None -albumilla musisoivat laulaja Scott Carlson (Repulsion), kitaristi David Szulkin (Blood Farmers) ja rumpali Eric Little (Earthride, ex-Internal Void).

Rise Above julkaisee albumin ensi vuonna, mutta sosiaaliseen mediaan on nyt ladattu kuva cd:stä, josta levyn kappalelista on luettavissa. Biisit kertovat jälleen sarjamurhaajista ja itsemurhakulteista. Koska tunnetuimmat tapaukset Charles Mansonista Jeffrey Dahmeriin ovat jo käsitelty aiemmilla levyillä, nämä nimet eivät välttämättä soita kelloja välittömästi. Senpä vuoksi esittelemme tapaukset pääpiirteittäin musiikkinäytteitä odotellessa.

The Hell Benders (The Bender Family)
Nelihenkisellä Benderin perheellä oli kyläkauppa ja majatalo Kansasin osavaltiossa 1800-luvun lopulla. Yövieras istutettiin päivällisellä pöydän päähän kunniapaikalle. Kun tytär kiinnitti vieraan huomion aloittamalla spiritismisession, isä tai poika löi vasaralla vierasta päähän, jonka jälkeen äiti varmisti tapon viiltämällä kurkun auki. Benderit ehtivät surmata ainakin 12 ihmistä, kenties jopa 20. Viranomaisten saadessa vihiä perheen toimista, Benderien onnistui paeta. Tämän jälkeen faktat alkavat hämärtyä, ja useat omankädenoikeuden harjoittajat ovat kehuneet ottaneensa yhden tai useamman Benderin hengiltä.

Make Them Die Slowly (John George Haigh)
Englantilainen John George Haigh (1909–49) tunnetaan paremmin nimellä Acid Bath Murderer. Haigh hakkasi ja ampui uhrinsa kuoliaaksi. Hän sulatti ruumiin rikkihappotynnyrissä, jonka jälkeen kippasi hyhmän viemäriin. Poliisi löysi Haighin hallusta viimeisen uhrinsa tekohampaat ja hän sai syytteet myös viiden muun murhasta. Haigh väitti surmanneensa yhdeksän henkeä. Hän sai kuolemantuomion, joka pantiin käytäntöön hirttämällä.

Dr. Death (Harold Shipman)
Englantilaislääkäri Harold Shipman (1946–2004) todettiin syylliseksi 15 potilaansa murhaan. Shipman antoi urheilleen tappavan annoksen diamorfiinia, jonka jälkeen allekirjoitti kuolintodistuksen ja väärensi potilaskertomuksen kertomaan heikentyneestä terveydentilasta. Myöhemmin tutkimuksissa epäiltiin peräti 215 potilaan kuolleen samankaltaisissa olosuhteissa. Suurin osa uhreista oli iäkkäitä naisia. Elinkautisen saatuaan Shipman hirtti itsensä vankilassa.

River Demon (Arthur Shawcross)
Newyorkilainen Arthur Shawcross (1945–2008) tunnusti 10-vuotiaan pojan ja 8-vuotiaan tytön raiskaukset ja murhat. Hän istui vankilassa 12 vuotta, jonka jälkeen hänet vapautettiin vaarattomana – psykiatrien varoituksista huolimatta. Tämän jälkeen hän murhasi ja paloitteli tusinan verran naisia, joista suurin osa oli prostituoituja. Hän myös väitti syöneensä heidän ruumiinosiaan. Hän sai elinkautisen ja kuoli vankeudessa saamansa sydänkohtauksen seurauksena.

Suicide Journey (Heaven’s Gate Cult)
Marshall Applewhiten johtama ufokultti Heaven’s Gate uskoi avaruusolentojen antavan kultin jäsenille uuden kodin toiselta planeetalta. Applewhiten johdolla 38 kultin jäsentä teki itsemurhan vuonna 1997, jotta heidän sielunsa voisivat matkata heitä Hale-Boppin komeetan takana odottavalle avaruusalukselle. He ottivat ”luostarissaan”, eli kalifornialaisessa vuokra-asunnossa, yliannostuksen fenobarbitaalia Niken lenkkarit jaloissaan ja muovipussit päässään.

Murderfreak Blues (Tommy Lynn Sells)
Vakavista mielenterveysongelmista kärsinyt Tommy Lynn Sells (1964–2014) matkusteli ympäri Yhdysvaltoja alkoholin, opiaattien ja amfetamiinin vaikutuksenalaisena syyllistyen varkauksiin, murtoihin, seksuaalirikoksiin ja väkivaltarikoksiin aina murhiin asti. Poliisi uskoi Sellsin murhanneen ainakin 22 ihmistä, hän itse arveli lukeman olevan lähempänä 70:tä. Sells tuomittiin kuolemaan myrkkyruiskeella. Kun Sellsiltä kysyttiin teloitettaessa, haluaako hän antaa viimeisen lausunnon, vastaus oli: Ei.

Lisää luettavaa