Paluun riveihin tehnyt Mike Portnoy kertoo, mitä Dream Theaterin tulevalta levyltä voi odottaa

Rumpalin mukaan levy jatkaa siitä, mihin viisikko jäi vuonna 2009.

27.06.2024

Rumpumaestro Mike Portnoy palasi perustamansa progemetallisuuruus Dream Theaterin riveihin viime syksynä 13 vuoden poissaolon jälkeen. Yhtye on kuluvan vuoden aikana äänittänyt seuraavaa pitkäsoittoaan, joka on ensimmäinen Portnoyn kanssa sitten vuoden 2009 Black Clouds & Silver Linings -levyn. Tuoreessa Marcelo Vieiran ja Matheus Ribeiron haastattelussa Portnoy sanoo uuden levyn jatkavan hyvin pitkälti siitä, mihin yhtye vuonna 2009 jäi.

”Se jatkaa suoraan siitä, mihin Black Cloudsilla jäätiin, jos ollaan ihan rehellisiä. Kun me viisi teemme musiikkia yhdessä, meillä on tietty tyyli. Jos kuuntelet tämän kokoonpanon levyjä vuoden 1999 Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memorysta aina vuoden 2009 Black Clouds & Silver Liningsiin, se sarja esittää näiden viiden ihmisten soundin ja tyylin”, Portnoy toteaa.

”Eli se on aika hyvä lähtökohta sille, mitä tulevalta Dream Theater -albumilta voi odottaa. Se kuulostaa ehdottomasti klassiselta Dream Theaterilta.”

Uuden levyn julkaisuaikataulusta ei ole vielä puhuttu julkisesti mitään, joten aika näyttää, mitä sieltä lopulta tulee. Muistin virkistämiseksi voit kuitenkin kuunnella alta, miltä bändi Silver Linings -levyllä oikein kuulostikaan.

Bändin livekunnon pääsee puolestaan tarkistamaan syksyllä, kun yhtye saapuu Espooseen 6. marraskuuta 40-vuotisjuhlakiertueellaan.

Lisää luettavaa