Panteran Vulgar Display of Power tänään 30 vuotta – Phil Anselmo ja Rex Brown muistelevat menestyslevyään

Vulgar Display of Power on yksi 1990-luvun ikonisimmista metallilevyistä.

25.02.2022

25. helmikuuta 1992 eli tasan 30 vuotta sitten Pantera julkaisi Vulgar Display of Power -pitkäsoiton, josta tuli jättimenestys niin kriitikoiden kuin yleisön keskuudessa. Se on yhtyeen kaupallisesti menestynein albumi ja sitä pidetään yhtenä 1990-luvun metallialbumien kulmakivenä, joka innoitti ja inspiroi lukuisia aloittelevia yhtyeitä ja piti metallimusiikkia pinnalla grungen hallitsemalla aikakaudella.

Revolver-lehti haastatteli laulaja Phil Anselmoa sekä basisti Rex Brownia merkkipäivän kunniaksi ja nämä pureutuivat levyyn ja sen tekemiseen pitkän kaavan kautta. Kaksikko muun muassa keskusteli siitä, miten levy muutti bändiä, millainen äänitysprosessi oli, mitkä ovat näiden suosikkibiisit ja niin edelleen. Brown ja Anselmo myös muistelivat edesmenneitä tovereitaan kitaristi Dimebag Darrellia sekä rumpali Vinnie Paulia. 46-minuuttisen videohaastattelun voit katsoa tuosta alta.

Anselmon ja Brownin muistelovideon alapuolelta löydät lisäksi levyn tuottaneen/äänittäneen Terry Daten sekä albumin ikonisen kansikuvan napanneen Brad Guicen haastattelut, jotka Loudwire teki muutama vuosi sitten. Ja artikkelin lopusta löydät totta kai myös itse levyn.

Lisää luettavaa