Paremmilla soundeilla siunattu versio Cradle of Filthin Cruelty and the Beast -albumista ulkona marraskuussa

Cruelty and the Beast on saanut ilmeisesti arvoisensa kohtelun.

29.08.2019

Brittiläinen Cradle of Filth julkaisi Erzsébet Báthoryyn pohjautuvan teema-albuminsa Cruelty and the Beastin vuonna 1998.

Levyn kappalemateriaali on kestänyt hyvin aikaa, mutta ohut soundimaailma on jäänyt hiertämään monen mieltä. Tähän on tulossa muutos, sillä Cruelty and the Beastin remiksattu sekä remasteroitu uusintajulkaisu on ulkona 1. marraskuuta.

”Levy julkaistiin alkujaan 5. toukokuuta 1998, eli suunnilleen samoihin aikoihin, kun meidät pidätettiin Vatikaanissa”, laulaja Dani Filth muistelee.

Cruelty and the Beastin synnytys kesti kauan – levyä kirjoitettiin intensiivisesti vuosi jatkuvasti kasvavan suosion ja häiriötekijöiden keskellä. Albumin konsepti kertoi unkarilaisesta verikreivittärestä, Elizabeth Bathorysta, ja se oli muodostua minulle vaaralliseksi pakkomielteeksi.”

Uusintapainos ilmestyy sekä cd:nä että vinyylinä. Mukana on uusi kansitaide sekä Dani Filthin ja Dayal Pattersonin kirjoittamat saatesanat. Bonusbiisinä kuullaan yhtyeen versio Iron Maidenin Hallowed Be Thy Namestä.

Albumin ennakkotilauksen voi tehdä täältä.

Lisää luettavaa