Paul Di’Anno on ”ikuisesti kiitollinen” Iron Maidenille saatuaan bändiltä apua sairaalakulujen hoitamisessa

Di'Anno sanoo myös saaneensa rojaltiasiat hoidettua taas kuntoon.

29.03.2023

Iron Maidenin kahdella ensimmäisellä pitkäsoitolla laulanut Paul Di’Anno pääsi viime syksynä kauan odotettuun polvileikkaukseen. Di’Annon mittavia sairaalalaskuja kattamaan järjestettiin taannoin joukkorahoituskampanja, mutta se yksistään ei vielä riittänyt hoitamaan kaikkia kuluja. Niinpä Iron Maiden ja yhtyeen manageri Rod Smallwood riensivät apuun ja tarjoutuivat hoitamaan Di’Annon loput hoitokulut. Di’Anno kertoo tuoreessa MB Liven haastattelussa olevansa bändille tästä erittäin kiitollinen.

”He maksoivat viimeisen leikkauksen, koska minulta loppuivat rahat. Koko homma on ollut erittäin kallista. Kun sairastuin, minut piti lennättää pois Argentiinasta. Se maksoi todella paljon, koska siihen vaadittiin yksityinen lääkintäkone ja muuta sellaista. Kun palasin Englantiin, sain verenmyrkytyksen ja jouduin kahdeksaksi kuukaudeksi sairaalaan”, Di’Anno kertaa.

”Joten nämä viimeiset hoidot bändi lupasi kustantaa, mikä oli todella hienoa. Olen heille ikuisesti kiitollinen siitä.”

Samassa haastattelussa Di’Anno kertoo saaneensa talousasiat muutenkin paremmalle tolalle hoidettuaan sopimusteknisiä asioita vanhoista julkaisuistaan itselleen eduksi.

”Tein juuri sopimuksen Sony Publishingin kanssa ja he hoitavat rojaltit taas minulle. Minulle ollaan velkaa miljoonia, koska minua on jatkuvasti kusetettu. Esimerkiksi Battlezonen (Di’Annon yhtye vuosina 1985-1989 toiminnassa ollut yhtye) levyjä on julkaistu eri formaateissa – vinyylinä ja sen sellaisina – mutta minä en ole saanut niistä senttiäkään. Mutta nyt minulla on Sony Records ja Warner taustallani, joten jatkossa näen. Se on hienoa”, Di’Anno toteaa.

 

Lisää luettavaa