Paul Stanley ei välitä KISS-avatarien saamasta kritiikistä – ”Ihmiset ovat monesti raapineet päätään ja ihmetelleet suunnitelmiamme”

Stanleyn mukaan ihmiset eivät ole täysin ymmärtäneet, mikä virtuaali-KISSin pointti on.

19.01.2024

Kun Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer ja Eric Singer esiintyivät joulukuussa Madison Square Gardenilla viimeistä kertaa lavalla yhdessä KISSinä, konsertin päätteeksi katsojille esiteltiin virtuaaliset KISS-avatarit, jotka tulevat jatkamaan keikkailua oikean nelikon puolesta. Virtuaali-KISS sai monilta kuitenkin hyvin skeptisen ja nuivan vastaanoton ja osa on kritisoinut hyvinkin äänekkäästi hahmoja esittelyvideoiden perusteella. Tuoreessa Ultimate Classic Rockin haastattelussa Paul Stanley sanoo monen ymmärtäneen väärin, mikä KISS-avatarien idea oikeastaan on.

”On mielenkiintoista, miten ihmisillä on – ehkä ihan ymmärrettävästi – väärä käsitys koko asiasta. Gardenissa halusimme antaa katsojille pienen vilauksen siitä, mitä on odotettavissa. Mutta hahmojen kehittely on vasta ihan alkutekijöissä ja kaukana siitä, miltä ne tulevat lopulta näyttämään. Eikä niiden tarkoitus ole se, että meidän korvataan lentävillä avatareilla vaan ne ovat vain yksi tapa monimuotoistaa se, mitä KISS on”, Stanley tuumaa.

”Jos ollaan ihan rehellisiä niin 50-vuotisen uramme aikana ihmiset ovat monesti raapineet päätään ja ihmetelleet suunnitelmiamme. Ja yhdeksän kertaa kymmenestä suunnitelmamme ovat olleet menestyksiä ja muut ovat seuranneet perässä. Eli tässä ei ole mitään uutta.”

KISS-avatarien debyyttikeikka on kaavailtu vuodelle 2027. Sitä odotellessa oikeat KISS-miehet jatkavat myös omia juttujaan. Gene Simmons julkisti hiljattain ensimmäisen soolokeikkansa huhtikuulle ja Paul Stanley puolestaan esittelee taideteoksiaan The Other Side -näyttelyssä helmikuussa. Mikäli Stanley tekee jatkossa musiikkia soolona, hän sanoo pitävänsä huolen siitä, ettei se tule olemaan pelkkää KISSin kopioimista.

”Se on jotain niin ainutlaatuista, että se ei voi kuin epäonnistua, jos idea on vain toisintaa samaa. Sellainen ei vetoa minuun yhtään. Minun täytyykin siis lähinnä ratkaista, mikä se juttu on, mikä vetoaa. En ole vielä keksinyt sitä. Lopulta sen ratkaisee, kuten aina tähänkin asti, yksinkertainen kysymys: mikä tekee minut onnelliseksi?” Stanley pohtii.

Lisää luettavaa