Phil Anselmo: Otan mielenterveysongelmat todella vakavasti – ”Katsokaa vaikka, mitä Pantera-kitaristilleni tapahtui”

Anselmo toivoo ihmisten auttavan enemmän toisiaan, ettei kukaan ota viimeistä askelta reunan yli.

13.12.2018

Philip Anselmo keskusteli Illegals-yhtyeensä viimeisimmän Choosing Mental Illness as a Virtue -pitkäsoittonsa teemoista Desde El Underground TV:n haastattelussa ja totesi ottavansa mielenterveysongelmat todella vakavasti.

”Katsokaa vaikka, mitä Pantera-kitaristilleni tapahtui – jo pelkästään sen vuoksi olen asiasta todella, todella huolissani”, Anselmo toteaa ja viittaa Dimebag Darrellin kohtaloon.

Panterassa ja Damageplanissa vaikuttanut Dimebag Darrell ammuttiin lavalle Damageplanin keikalla Kolumbuksen Alrosa Villassa 8. joulukuuta vuonna 2004. Ampuja oli lähteiden mukaan skitsofreniaa sairastanut Pantera-fani, joka muun muassa uskoi yhtyeen jäsenten lukevan ja varastavan hänen ajatuksiaan.

Anselmolla on myös lähempääkin kokemusta mielenterveysongelmista, jotka kulkevat miehen suvussa molempien vanhempien puolella. Eikä hän ole itsekään näille ongelmille immuuni ja hän sanoo esimerkiksi pitkään jatkuneiden selkäkipujen vaikuttaneen myös henkiseen hyvinvointiin.

”Luultavasti kaikki nämä vammat – olen kärsinyt erinäisistä vammoista koko urani ajan – tekevät tuhojaan myös aivoissa. Ja niillä ongelmilla on niin monia tasoja. Joskus sitä saattaa herätä ja [napsauttaa sormiaan] se on siinä. Joskus ei tarvita kuin jokin ihan pikku juttu, joka työntää reunan yli pimeään paikkaan”, Anselmo toteaa ja sanoo musiikin olleen hänelle tärkeä pelastusrengas.

”Bändissäni on hyviä tyyppejä ja meidän välinen ystävyytemme auttaa todella paljon. Musiikin tekeminen ja esittäminen auttaa myös paljon asioiden käsittelemisessä.”

”Jokainen ihminen on kaikesta huolimatta askeleen päässä katastrofista, joten on tavallaan meidän muiden vastuulla katsoa toistemme perään, auttaa toisiamme, kun kaadumme ja pitää huolta, ettemme ota sitä yhtä askelta liikaa.”

Katso koko alkuperäinen haastattelu Youtubesta.

Lisää luettavaa