Phil Anselmo: vihainen lavapersoonani on kuin showpainihahmo

Anselmo kertoo, miten Morrisseyn keikka teki häneen suuren vaikutuksen – ja miten hän on todella syvästi pahoillaan Dimebash-välikohtauksesta

24.11.2016

Superjointin paluun ja uuden levyn myötä Phil Anselmo on päässyt viime aikoina puhumaan vähän muustakin kuin surullisenkuuluisasta Dimebash-natsitervehdyksestä, vaikkakin tapaus tulee luultavasti seuraamaan entistä Pantera-laulajaa vielä pitkään. Eikä ihan täysin asiaa voitu sivuuttaa tuoreessa Clrvyntin haastattelussakaan.

Anselmo sanoo ansainneensa kaiken kritiikin ja ottavan sen vastaan kuin mies. Hän kuitenkin vakuuttaa, ettei välikohtaus liity mitenkään hänen oikeaan persoonallisuuteen vaan oli lähinnä lava-Anselmon ylilyönti.

– Tein jotain äärimmäisen typerää ja tiedostan sen. Mutta jos joku kuvittelee, että kuljen elämässäni eteenpäin toisia tuomiten – oli se sitten värin, koon, muodon tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi – he ovat todella väärässä. En ole mikään juntti, vaikka minusta sellaisen kuvan lavalla saattaakin saada. Se persoona, mikä olen lavalla, on kuin showpainihahmo tai jotain, sanoo helmikuusta saakka täysin selvinpäin pysytellyt Anselmo.

– Todellisuudessa minussa on enemmän rakkautta kuin inhoa. Jos näet jossain tekemisissäni inhoa – no, ehkä se on vain vihaisen laulajan vaikutelma.

Anselmo onkin tullut tutuksi räväkkänä esiintyjänä, joka pitää pakan sekoittamisesta ja niin sanotusti ihmisten tökkimisestä. Hän kertoo haastattelussa viimeisimmästä konserttikokemuksesta, joka säväytti ja pysäytti hänet itsensä katsojana.

– Kävin katsomassa Morrisseyta. Olen Smiths-fani, mutta tiedän jotain hänen soolotuotantoaankin. Hän esitti uuden version Meat is Murder -kappaleesta, jonka aikana ruuduille heijastettiin kuvia karjan teurastamisesta. En ole koskaan nähnyt yleisön olevan niin vaikuttunut lavalla tapahtuvista asioista kuin sinä iltana, Anselmo toteaa.

– Olen nähnyt elämäni aikana jos jonkinmoisia bändejä, mutta se kappaleen voima ja millaiseen muotoon se oli muutettu… Sellainen viihdyttää minua suuresti, kun johonkin rakastamaasi kappaleeseen saadaan tuotua jotain uutta ja erilaista. Ja se on mielestäni liveshow’n tarkoitus. Jos haluat nähdä jotain, joka kuulostaa tismalleen samalta kuin levyllä, voit yhtä jäädä kotiin ja kuunnella sitä vitun levyä!

YouTube video

Lisää luettavaa