Porispere tiedottaa: tapahtuma järjestetään tänä kesänä, ohjelmaan muutoksia

Porissa tanhutaan 30.7.–1.8.

21.05.2021

Porispere lähestyi toimitusta tiedotteella, jonka viesti on viime aikojen muusta tapahtumauutisoinnista poiketen positiivinen ja optimistinen. Järjestäjät nimittäin kertovat, että tapahtuma toteutuu Kirjurinluodolla 30.7.–1.8.2021. välisenä aikana. Festivaalijohtaja Harri Vilkunan mukaan parantuneen tautitilanteen ja hyvällä vauhdilla etenevän rokoteurakan johdosta festivaaliorganisaatio on uskaltanut kääriä hihat kokonaan ylös ja puskea tapahtuman maaliin asti.

”Järjestyksessään kymmenettä Porispereä on tehty kyllä melko erikoisissa merkeissä. Paljon on puhuttu kansan patoutuneesta tarpeesta päästä tapahtumiin, mutta todella massiivinen pato on kasattu meidän alan ihmisten eteen. Ikävä tekemään ja esiintymään on ollut valtava.  Nyt odotellaan kiivaasti viranomaisilta tietoa siitä, että millaisin järjestelyin voidaaan Porispere toteuttaa, tehdään sitten niin kuin käsketään ja sillä mennään”, Vilkuna kertoo.

Koronan vuoksi ohjelmistoon on kuitenkin tullut muutoksia tapahtuma vedetään tänä kesänä kokonaan kotimaisten esiintyjien voimin, eli esimerkiksi Anthraxia ei Kirjurinluodossa päästä ainakaan tänä vuonna vielä näkemään. Myös Tehosekoitin on siirtänyt esiintymisensä ensi vuodelle.

Lisäksi myytävien lippujen määrää on aluksi rajoitettu siihen asti kunnes viranomaisten linjaukset muun muassa mahdollisista turvaväleistä ja väkimäärärajoituksista tarkentuvat. Mikäli tautitilanteen kehitys jatkuu suotuisana ja isompi kapasiteetti sallitaan, lippuja lasketaan myyntiin lisää. Kaikki lippukategoriat ovat parasta aikaa myynnissä ja vuodelle 2020 ostetut liput käyvät sellaisenaan tapahtumaan.

Jos tämän vuoden Porispere joudutaan perumaan, liput voi siirtää sellaisenaan edelleen vuoteen 2022 tai vaihtoehtoisesti palauttaa ne. Mikäli henkilö syystä tai toisesta ei halua osallistua tämän kesän tapahtumaan, on lippujen siirtäminen ensi vuoteen mahdollista. Siirto tulee tehdä 1.-7.6.2021 välisenä aikana Lippupisteen asiakaspalvelun kautta.

Porisperen ohjelmisto näyttää tällä hetkellä tältä. Lisäyksiä on tulossa tilanteen niin salliessa:

Perjantai 30.7.:
Beast in Black, Ensiferum, The 69 Eyes, PopedaOlavi UusivirtaGasellitLitku KlemettiJackrabbit

Lauantai 31.7. :
Stam1na, Moon Shot, Lasten Hautausmaa, Apulanta, Happoradio, Pää Kii, Ursus Factory, Ellinoora, Maustetytöt, 22-Pistepirkko

Sunnuntai 1.8.:
JVG, Sanni, Behm

Lisää luettavaa