Post-metallin raja-aitoja haastavalta The Oceanilta albumikaksikko – luvassa jatkoa vuosikymmenen takaiselle albumijärkäleelle

The Ocean jatkaa hedelmällistä luomistyötään.

22.07.2018

Uskaliaita ja intohimoisia tekoja post-metallin saralla tehnyt saksalaisbändi The Ocean julkaisee seuraavaksi albumikaksikon, jonka ensimmäinen osa ilmestyy marraskuussa ja toinen osa ensi vuoden alussa.

Rumpali Paul Seidel kertoi Arctic Dronesin haastattelussa tulevan musiikin jatkavan samoilla linjoilla vuoden 2007 napakymppilevyn Precambrianin kanssa.

– Olemme parhaillaan nauhoittamassa levyä, joka jatkaa Precambrianin aloittamaa ”tarinaa”. Teemallisesti se jatkaa siitä mihin Precambrian jäi, eli jos Precambrian oli kuva maapallosta sellaisena kuin se on nyt, tuleva levy käsittelee elävien organismien syntyä, kuinka ne selviytyivät, ja evoluutiota yleensäkin ennen ihmisten syntyä. Tämä on iso urakka joka vaatii kaksi levyä.

– Mitä levyn äänityksiin tulee, kaikki on kiinni bändin persoonista. Kyse on persoonista ja siitä, millaisia ideoita kukin tuo pöytään, mutta tämä on tietysti Robinin (Staps, kitara) juttu, koska hän tekee yhtyeen eteen niin paljon. Hänellä on aina tietty visio mielessään.

– Tulevissa kiekoissa on siis kyse siitä, että Robinilla oli tietty idea mielessään, ja meidän pitää toteuttaa tämä idea. Nyt olemme hiomassa timanttia yhdessä, ja teemme kovasti töitä tehdäksemme siitä jotain kaunista.

The Oceanin viimeisin levy Pelagial ilmestyi vuonna 2013.

Lisää luettavaa