Puolalaisen Batushkan sisällä kuohuu – bändi sanoo erottaneensa kitaristin, kitaristi sanoo erottaneensa laulajan

Myös kitaristin hallussa ollut bändin Instagram-tili on suljettu.

28.12.2018

Puolalaisen black metal -yhtye Batushkan riveissä on ilmeisesti käynyt muutoksia ja joku on saanut kenkää – tässä vaiheessa on tosin hieman epäselvää, kuka nyt oikein onkaan potkinut ja kenet ulos. Virallista tiedonantoa bändin sisäisistä asioista ei ole vielä annettu, mutta eri osapuolet ovat jo käyneet sotaa keskenään sosiaalisen median puolella.

Kuten Metal Stormin uutisesta käy ilmi, oli Batushkan Instagram-tilille ilmestynyt viikonloppuna erikoinen julkaisu, jossa kitaristi Krzysztof ”Kris” Drabikowski ilmoitti erottaneensa laulaja Bartłomiej Krysiukin tämän ”epäasiallisen käyttäytymisen” vuoksi.

”Minun luomaani yhtyettä yritettiin ottaa minulta pois sillä seurauksella, ettei hän enää jatka musiikkiprojektin jäsenenä ja tulevalla levyllä ei kuulla hänen ääntään. Koska saattaa ilmaantua kappaleita, joita en ole tehnyt mutta jotka on merkitty Batushkalle, ilmoitan täten, että Instagram-profiilini, Youtube-kanavani ja sähköposti ovat ainoat tavat kontaktoida minua”, Instagramissa tiedotettiin.

Pian tämän jälkeen koko Batushkan Instagram-tili kuitenkin suljettiin (kuvakaappaus poistetusta viestistä löytyy täältä) ja yhtyeen Facebook-sivuille ilmestyi tiedote, joka kertoo aivan toista tarinaa tapahtumien kulusta.

”Haluamme kommentoida tiedotetta, joka julkaistiin (silloisella) Batushkan Instagram-tilillä viime sunnuntaina: Krisille, entiselle kitaristillemme, kerrottiin aiemmin tässä kuussa, ettei hän tule jatkamaan Batushkan riveissä enää vuonna 2019. Kris oli pettynyt, mutta ymmärtäväinen”, kerrotaan puolestaan yhtyeen sivuilla.

”Yritimme useita kertoja saada yksinomaan Krisin hallussa olleen Instagram-sivun itsellemme. Toivoimme, että Kris pitää sanansa ja luovuttaa käyttöoikeudet meille, mutta selvästikään niin ei käynyt. Niinpä jouduimme sulkemaan kaikki Krisin hallinnoimat sivut niiden tavaramerkkien omistajien oikeudella.”

Jaa’a, melko soppa. Käyköhän tässä nyt sitten niin sanotusti ”venomit” ja kohta meillä on Batushka sekä Batushka Inc.? Seuraamme tilannetta.

Lisää luettavaa