Rammstein-kitaristilta tarkennus uuden levyn julkaisuajankohdaksi – ”Viimeistelemme juuri viimeisiä miksauksia”

Richard Kruspen mukaan levy tulee näyttämään yhtyeen koko potentiaalin.

18.12.2018

Fanit ovat joutuneet odottamaan jatkoa Rammsteinin Liebe ist für alle da -pitkäsoitolle kohta kymmenen vuotta. Kitaristi Paul Landers kertoi hiljattain uuden levyn tulevan keväällä ja nyt toinen kitaristi Richard Kruspe on antanut samansuuntaisia lausuntoja. Itse asiassa Kruspella on heittää vielä tarkempi aika-arvio julkaisulle:

”Viimeistelemme juuri viimeisiä miksauksia. Levy tulee luultavasti ulos huhtikuussa 2019”, Kruspe toteaa tuoreessa Consequence of Soundin haastattelussa.

”Rammsteinissa kaikkia asiat vievät ikuisuuden, koska meitä on kuusi jäsentä plus ääniteknikko ja tuottaja ja jokaisella on asioista omat mielipiteensä. Homma etenee siis hyvin hitaasti ja aikaa vievästi, mikä voi joskus olla kärsivällisyyttä koettelevaa.”

Kruspe toivoo tulevan levyn myös kääntävän ihmisten fokuksen lavashow’sta taas musiikkiin.

”Luulen, että levyssä on tietynlaista potentiaalia, jota emme ole vielä saavuttaneet. Minusta oli tärkeää palata tekemään taas levyjä, jotta saamme tasapainotettua live-esiintymisiämme itse musiikilla. Rammsteinin kohdalla ihmiset tapaavat puhua vain liekeistä ja muusta keikkoihin liittyvästä. En halua olla uusi KISS, josta puhutaan vain maskeista ja sen sellaisesta eikä kukaan puhu heidän musiikistaan”, Kruspe tuumaa.

Aika näyttää, onnistuuko tuleva levy tässä tavoitteessa. Sitä paljon puhuttua livespektaakkelia pääsee kuitenkin seuraamaan seuraavan kerran Suomessa saksalaisyhtyeen heittäessä stadionkeikan Tampereen Ratinalla ensi kesänä.

Lisää luettavaa