Rammsteinin eeppiset Suomen-keikat lähestyvät – muista nämä asiat paikalle suunnatessasi

Lauantaina ja sunnuntaina jytisee Olympiastadionilla.

22.05.2023

Saksalainen metallisuuruus Rammstein konsertoi tulevana lauantaina (27.5.) sekä sunnuntaina (28.5.) Helsingin Olympiastadionilla. Konsertit ovat loppuunmyydyt, joten väkeä on liikkeellä runsaasti. Mikäli olet yksi paikalle suuntaavista, kannattaa lukaista tarkkaan seuraava infopaketti konserttien järjestelyistä.

Järjestäjät suosittelevat käyttämään julkisia kulkuvälineitä stadionille suunnatessa. Pyörällä tai sähköskootterilla ei kannata kuitenkaan tulla aivan perille saakka, sillä stadionin alueelta ei löydy parkkialuetta. Kannattaa myös huomioida Mannerheimintien remontin mahdollisesti aiheuttamat muutokset kulkureitteihin ja joukkoliikenteeseen.

Omalla autolla liikkuvia pyydetään jättämään kulkupeli kauemmas stadionista, sillä alueella ei ole järjestettyä pysäköintiä ja stadionin aukio sekä osa Mäntymäen kentästä on varattu konserttijärjestelyille. Turvallisuussyistä myös Pohjoinen Stadiontie, Stadionpolku, Hammarskjöldintie ja osa Paavo Nurmen tiestä suljetaan ajoliikenteeltä. Mahdollinen saatto- ja noutopaikka kannattaa siis myös sopia kauemmas stadionista ruuhkien välttämiseksi.

Porteille saa tulla sekä lauantaina että sunnuntaina jonottamaan vasta kello 13. Leiriytyminen/yöpyminen puistoissa tai stadionin alueella on kiellettyä. Molempina päivinä portit stadionille aukeavat kello 17. Samalla aukeavat myös ravintolat ja oheistuotteiden myyntipisteet. Lämmittelijä Abélard aloittaa noin kello 20 ja itse Rammstein täräyttää lavalle noin kello 21. Paikalle suositellaan saapumaan hyvissä ajoin, mieluusti jo paria tuntia ennen pääesiintyjää. Tapahtumat päättyvät viimeistään kello 24.

Sisäänkäynneillä suoritetaan turvatarkastus. Lippujen tarkistuksen yhteydessä tarkistetaan myös henkilöllisyys. Feuerzone-lipulla pääsee sisään ainoastaan itäpäädyn eli talvipuutarhan/uimastadionin puoleisesta sisäänkäynnistä (Marathon Gate), muilla lipuilla sisäänkäynti onnistuu kaikilta muilta porteilta paitsi itäpäädyn Maratonportista. Järjestäjät suosittelevat erityisesti permantolippulaisia saapumaan paikalle eteläpäädystä, jonka sisäänkäynnillä on suurin jonotusalue.

Koska käytössä on nimetyt liput, tulee kaikkien samaan seurueeseen kuuluvien saapua paikalle yhdessä tilaajan kanssa. Lipuilla pääsee sisään vain kerran. Permanto- ja Feuerzone-lipun ostaneet saavat sisäänkäynnin yhteydessä rannekkeen. Ranneke ei oikeuta poistumaan ja palaamaan takaisin stadionille.

Ennen kaikkea järjestäjät pyytävät paikalle saapuvaa yleisöä varaamaan aikaa sekä runsaasti juhlamieltä.

Tapahtuma-alueen kartan voit katsoa tästä. Tarkempia lisätietoja esteettömyydestä, palveluista ja muista järjestelyistä löydät puolestaan täältä.

Ja mikäli keikkojen mahdollinen settilista kiinnostaa, tästä voit kurkata, mitä kuultiin kiertueen avauskeikalla Liettuassa kaksi päivää sitten.

Lisää luettavaa