Raskaan rockin ja metallin monitoimimies Jari Tiura julkaisee ensimmäisen sooloalbuminsa

18.02.2018

Muiden muassa Michael Schenker Groupista, Stargazerystä ja Masterstrokesta tuttu laulaja Jari Tiura on saanut valmiiksi ensimmäisen sooloalbuminsa. Mahtipontisesti nimetty King of Lions julkaistaan Metal Heavenin toimesta 23. maaliskuuta.

Yhdeksänbiisisen levyn kerrotaan olevan täynnä ”mehukkaita melodioita sekä maanläheisiä, perinteitä kunnioittavia hard rock –riffejä, joissa käydään suoraan asiaan liikoja kyselemättä”.

– Fiilikset debyyttilevystä ovat loistavat vaikka jännitystä onkin ilmassa. Onhan se kuitenkin ensimmäinen omalla nimellä julkaistava albumi. Olen erittäin tyytyväinen biiseihin, sillä levylle vaikuttaisi muodostuneen omanlaisensa, ei minkään trendin mukaan luotu kokonaisuus, Jari Tiura luonnehtii.

King of Lionsin biisit ovat kaikki omalla tavallaan tärkeitä, mutta mukana on myös katkeransuloista taustavärinää. Esimerkiksi kappale nimeltä London sai alkuunsa – kuinkas ollakaan – Lontoossa, kun kiersin MSG:n kanssa Englannissa. Sain melodian päähäni kaikkien tapahtumien jälkeen ja se natsasi omaan makuuni. Ilmoitin Michaelille, että uutta hyvää biisiä pukkaa ja annoin palaa. Michael tykkäsi siitä heti ja sen piti tulla toiselle MSG-levylle, millä laulan. Kuitenkaan näin ei koskaan käynyt, sillä jätin orkesterin Englannin kiertueen päätyttyä. Nyt se näkee päivänvalon ja siitä olen iloinen, Tiura hehkuttaa.

Tiuran kanssa King of Lionsilla vaikuttavat tuottaja Sami Ala-lahti, joka soittaa kitaraa ja laulaa taustoja, soolokitaristi Yrjö Ella, sekä bassot ja rummut purkittanut Jaan Wessman. Koskettimia soittavat Jussi Kulomaa, Jani Kemppinen ja Mikko Kangasjärvi.

Infernon seitsemän vuoden takaisen Tiura-haastattelun voit lukea täältä.

Lisää luettavaa