Ray Burton, Cliff Burtonin isä, on kuollut – Metallican jäsenet julkaisivat koskettavan muistokirjoituksen

Myös muun muassa Megadethin ja Faith No Moren jäsenet ovat muistaneet edesmenneen basistin isää.

Vuonna 1986 liikenneonnettomuudessa menehtyneen Metallica-basisti Cliff Burtonin isä Ray Burton nukkui pois keskiviikkona 15. tammikuuta. Rayn kuoleman on vahvistanut tytär Connie. Ray Burton oli kuollessaan 94-vuotias.

Cliffin kuoleman jälkeen Ray Burton pysyi Metallican tukena viimeisiin päiviinsä saakka ja hän oli erittäin kunnioitettu ja pidetty hahmo Metallica-leirissä. Kun Metallica esimerkiksi nimitettiin Rock ’n’ Roll Hall of Fameen vuonna, Ray Burton vastaanotti tunnustuksen Cliffin puolesta ja piti myös puheen. Metallica julkaisikin verkkosivuillaan muistokirjoituksen Raylle, kun tieto tämän kuolemasta kantautui yhtyeen korviin.

”Olimme 38 vuoden ajan onnekkaita saadessamme Rayn energiaa, viisautta ja valoa elämiimme. Hänen intonsa, positiivisuutensa ja kestohymynsä tekivät hänestä ikinuoren, mikä oli samalla kertaa sekä voimakasta että erittäin rehellistä. Olimme sitten kummalla rannikolla tahansa tai vaikka kokonaan muilla mailla, Rayn sädehtivät kasvot tervehtivät meitä säännöllisesti ja tarjosivat lämpöä matkoillemme. Mitä tulee Metallican perheeseen – bändiin, henkilökuntaan, faneihin -, hän piti meitä kaikkia läheisinään. Tieto siitä, että hän on poissa, tekee meidät surullisiksi, mutta samalla tiedämme, että Ray ei olisi halunnut meidän ’vellovan synkissä aatoksissa’ liian kauan”, yhtye kirjoittaa muistokirjoituksessaan.

Ray Burton oli myös yleisesti ottaen pidetty henkilö musiikkipiireissä. Monet muusikot, kuten Megadethin David Ellefson ja Faith No Moren Mike Bordin, ovatkin julkaisseet sosiaalisen median kautta omat surunvalittelunsa ja muistokirjoituksensa Raylle.

”Hän oli hyvin ystävällinen ja lempeä sielu, joka oli aina kiinnostunut myös minusta, Davesta (Mustaine) ja Megadethista. Oli hienoa, miten hän piti Cliffin perintöä yllä ja tuli itsekin isoksi osaksi metalliyhteisöä. Hän oli hieno esimerkki hyvin eletystä elämästä”, kirjoitti David Ellefson Instagramissa.

”Kun kasvan isoksi, haluan olla Ray Burton. Hän on niin inspiroiva. Hänen energiansa ja rakkaus elämää kohtaan vetoavat minuun, koska useimmiten edustan itse aivan päinvastaista. Mutta hän saa minut hymyilemään – katson häntä ja hymy nousee heti kasvoilleni”, James Hetfield sanoi Raystä Back to the Front -kirjan promootiovideolla vuonna 2016 (löytyy artikkelin alusta).

Alla olevalla videolla Ray Burton esittelee omaa kappalettaan Master of Puppets -albumiin pureutuvan Back to the Front -kirjan erikoispainoksesta.

To let you all know that my Dad died last Wednesday. Rest in peace 🙏❣️💔 Dad.

Julkaissut Connie Burton Sunnuntaina 19. tammikuuta 2020