Refusalin kalmankatkuinen toinen levy ennakkokuuntelussa – mukana bändin biisikohtaiset kommentit

Refusal
Kuva: Andi Balogh

Helsinkiläinen death metal -yhtye Refusal julkaisee jatkoa vuoden 2016 We Rot Within -debyyttipitkäsoitolleen perjantaina 11. tammikuuta. Inferno tarjoaa Epitome of Void -albumin jo nyt ennakkoon kuunneltavaksi koko komeudessaan. Mukana on lisäksi koko bändin kommentit levyn kappaleista. Levyn ja kommenttien pariin pääset tuosta alta.

”Musiikillisesti jatketaan ensimmäisen levyn hengessä, mutta biiseissä on enemmän vaihtelua ja uusia jippoja mukana. Sanoituksissa liikutaan kantaaottavissa ja yksilötason synkissä aiheissa ja sama yleinen tummanpuhuvuus kuuluu myös niin soundeissa kuin sävellyksissäkin”, kiteyttää puolestaan kitaristi Tero Pirhonen.

Suffocate

– Levyn avaava nopea tykityskappale, josta julkaistiin ensimmäinen lyriikkavideo. Biisissä on havaittavissa Napalm Death -vaikutteita.

Hectic

– Levyn vanhimpia biisejä, josta suunniteltiin pitkään levyn aloituskappaletta. Edellisen biisin mukainen lyhyt ja nopea repäisy. Sisältää myös yhden levyn harvoista kitarasooloista.

Disregard

– Kahden nopean kappaleen jälkeen siirrytään vähän hitaampaan vaiheeseen. Tämä biisi eroaa tyyliltään hieman levyn muista kappaleista ja se on myös meidän ensimmäinen kappale, jossa laukkakomppi on vahvasti mukana!

Disgust

– Tämän kappaleen säveltämistä innoitti suuresti Cannibal Corpse. Ei erityisen nopea kappale, mutta edustaa enemmän junttaavaa tyyliä. Biisi rakentuu oikeastaan kahdesta osiosta, jossa jälkimmäisessä tulee pienimuotoista melodiaakin mukaan.

Slaves

– Tämä biisi on itse asiassa neljä vuotta vanha ja ensimmäinen tälle levylle tehty kipale. Biisi on levyn hitain ja sisältää muihin kappaleisiin verrattuna paljon enemmän kitaraliidejä. Kappaleen loppuosa sisältää bändille uudenlaista tunnelmointia.

Exploit

– Levyn B-osan aloittava nopea kappale. Biisi etenee hyvin suoraviivaisesti D-beatin ja blast beatin voimin ja on ainoa biisi, joka kestää alle kaksi minuuttia.

Bound

Toisena lyriikkavideona julkaistu tyylipuhdas death metal -kappale. Viimeinen biisi, joka sävellettiin juuri ennen studioon astelemista.

Futile

– Tämäkin kappale jakautuu oikeastaan kahteen osioon. Alussa meininki on enemmän punk ja nopeus on korkea. Loppuosa on taas hitaampaa mättöä ilkeän kitarariffin kanssa.

Void

– Levyn päätösraita on sen vanhimpia sävellyksiä. Biisiä sovitettiin varmaan parin vuoden ajan ennen lopullista olomuotoaan. Kappale on hieman melodisempi kuin muut kappaleet ja tunnelma on yleisestikin eeppisempi, joten se oli aika luonnollinen valinta lopetukseksi.