Rex Brown muistelee lämmöllä Vinnie Paulia tunteikkaassa muistokirjoituksessa

"90-luvulla ei ollut tiukempaa rytmiryhmää kuin Vince, Darrell ja minä."

06.07.2018

Rolling Stone -lehti on julkaissut Pantera-basisti Rex Brownin muistokirjoituksen entiselle bänditoverilleen rumpali Vinnie Paulille, joka menehtyi perjantaina 22. kesäkuuta 54-vuotiaana.

”Hän mullisti koko pelin. Hän johti seuraavaa rumpalisukupolvea ja jokainen halusi soittaa kuin hän. Ihmiset luulivat aina, että hänen rumpuraitansa olivat sämplättyjä – eivät ne olleet, piste”, Brown aloittaa.

Brown ja Vinnie Paul tapasivat lukioaikoina. Molemmat kuuluivat koulun jazzorkesteriin ja Brown muistelee muodostaneensa tuolloin vahvan siteen tulevaan bändikollegaansa.

”Treeneissä minut ja Vinnie laitettiin yhdessä huoneeseen, mutta sen sijaan että olisimme käyneet läpi harjoitteita, joita meidän olisi pitänyt, me jammailimme sen sijaan Rushin 2112:ta kokonaisuudessaan.”

Vinnie Paul ja tämän veli, kitaristi Dimebag Darrell perustivat Panteran ja kutsuivat Brownin mukaan basistiksi. Brown ei ollut täyttänyt vielä kahdeksaatoistakaan, kun yhtye julkaisi debyyttilevy Metal Magicin 1983. 90-luvun alussa bändi hylkäsi 80-luvun tukkahevityylinsä, pääsi ison levy-yhtiön suojiin ja loi niin sanotun groove metalin Cowboys from Hellin (1990) ja Vulgar Display of Powerin (1992) kaltaisilla klassikkolevyillä.

”90-luvulla ei ollut tiukempaa rytmiryhmää kuin Vince, Darrell ja minä. Jopa huonoina iltoinamme pyyhimme muilla lattioita. Me kolme olimme soittaneet niin monilla klubeilla ja niin monia kappaleita yhdessä, että tiesimme aina, mihin suuntaan kukin meistä aikoi seuraavaksi mennä.”

”Paras tapa kunnioittaa Vinnien muistoa on juhlia hänen elämäänsä. Hän lähestyi niin rumpujen soittamista kuin ystävyyttä omalla perfektionistisella tavallaan. Meidän täytyy muistaa kaikki ne upeat ajat, jotka jaoimme. Lepää rauhassa Vinnie ja anna Dimebagille [joka ammuttiin lavalle vuonna 2004] vanha kunnon teksasilainen halaus meiltä kaikilta. Jätit jälkesi maailmaan ja sinut vietiin meiltä aivan liian aikaisin”, Brown päättää.

Lisää luettavaa