Rob Caggiano: Olen onnellisempi Volbeatissa kuin Anthraxissa – ”Tämä on enemmän minua itseäni”

Kitaristi sanoo lähteneensä Anthraxista, koska yhtyeellä ei ollut enää hänelle annettavaa.

31.05.2018

EonMusic haastatteli thrash metal -suuruus Anthraxissa vuodesta 2001 vuoteen 2013 saakka (2005-2007 reunion-kiertue poislukien) kitaroinutta, nykyään Volbeatin riveissä vaikuttavaa Rob Caggianoa. Caggiano (kuvassa äärimmäisenä oikealla) avasi juttutuokion aikana tarkemmin niitä syitä, jotka johtivat leirin vaihtamiseen.

”Ihmiset ymmärsivät väärin tiedotteen, jossa kerrottiin lähdöstäni. Se ei ollut niin, että ’Aion lopettaa kitaransoiton kokonaan ja minusta tulee tuottaja’ vaan enemmänkin että ’Siihen asti, kunnes keksin mihin suuntaan lähteä kitaristina, aion tuottaa muutamia levyjä’ – sitä minä tarkoitin”, Caggiano toteaa.

Hän sanoo Anthrax-pestin käyneen hänelle lopulta tylsäksi, koska ei saanut säveltää biisejä – mikä on kuitenkin hänelle muusikkona ensisijaisen tärkeä asia. Caggiano koki ettei yhtyeellä ollut hänelle enää mitään annettavaa ja kun ovi Volbeatiin avautui, hän päätti tarttua tilaisuuteen. Hän kokee olevansa nyt onnellisempi eikä vaihto ollut läheskään niin iso kulttuurishokki kuin voisi kuvitella.

”Ensinnäkin, Volbeatin fanikunta on hyvin kirjavaa; meillä on yleisössä myös paljon Anthraxin faneja. Volbeatin soundissa on jokaiselle jotakin ja se vetää ihmisiä puoleensa. Joten sopeutuminen ei ollut kovin vaikeaa, edes tyylillisesti kitaristina.”

”Tämä on enemmän minua itseäni, koska tässä on enemmän kitaroita. Enkä tarkoita vain sooloja vaan akustisia osia, päällekkäisäänityksiä, melodioita, harmonioita, kaikenlaisia siistejä juttuja.”

Volbeatin voi nähdä kesällä Seinäjoen Provinssissa, jossa yhtye esiintyy torstaina 28. kesäkuuta päälavan viimeisenä aktina.

Lisää luettavaa