Rob Halford ja Glenn Tipton muistelevat juhlapainoksen saavaa Turbo-albumia – ”tärkeä osa Judas Priestin perintöä”

Judas Priest vuonna 1986

Judas Priest antoi monille metallipäille kovan palan purtavaksi vuonna 1986 julkaisemalla Turbo-albumin, jonka soundeja dominoivat kitarasyntetisaattorit ja jonka kappaleet kertoivat rakkaudesta ja romansseista.

Levyn julkaisun kolmekymppisiä juhlistetaan uuden juhlapainoksen kanssa. 3. helmikuuta julkaistava kolmen levyn paketti sisältää uudelleenmasteroidun albumin lisäksi kahdelle levylle jaetun keikkataltioinnin vuodelta 1986. Juhlapainos on saatavana myös vinyylinä.

Rob Halford ja Glenn Tipton muistelevat levyn syntyä yhtyeen Facebookissa julkaisemalla videolla. Halford kertoo teknologian kehittymisen inspiroineen bändiä suuresti ja levy syntyi pitkälti kielisoittajien kitarasyntetisaattorikokeilujen tuloksena.

– Emme ole koskaan olleet mitenkään kiistanalainen bändi, mutta olemme silti tehneet aina mitä haluamme. Joten kun teimme Turbon, se hieman ravisteli porukkaa. Olimme ensimmäisiä metallibändejä, jotka hyödynsivät sitä tekniikkaa ja niitä soundeja, Halford toteaa.

– Meitä kritisoitiin, koska Turbo ei ollut ”heavy metalia”, mutta me olimme eri mieltä. Sellaista se joskus on, kun menet kohti uusia teitä. Mutta yleensä ainakin fanit lopulta tajuavat, mitä haet takaa, Tipton lisää.

– Koko se kokemus oli jännittävä ja Turbosta tuli tärkeä osa Judas Priestin perintöä, Halford kuittaa.