Rob Halford: Taidetta ei saa sensuroida – ”Jos et pidä jostain, älä sitten kuuntele sitä”

Jos jotain taidetta aletaan sensuroida ja siistiä, ollaan hyvin kaltevalla pinnalla, toteaa Judas Priest -nokkamies.

24.06.2021

Judas Priest -laulaja Rob Halford antoi hiljattain haastattelun Dr. Dotille ja tältä muun muassa kysyttiin, miksi bändin kappaleista ei löydy ainoatakaan kirosanaa. Halford antoikin hyvin perusteellisen vastauksen, jossa tämä otti – tahattomasti tai tahallisesti – kantaa myös hieman laajempiin teemoihin kuin vain kiroiluun.

”Kiroilen kyllä. mutta teen sitä hauskalla, ilmeikkäällä tavalla. Tuon siten tunteeni esiin. Mutta mielestäni sellaisella ei oikein ole sijaa Priestin maailmassa”, Halford pohtii.

”Tietyissä musiikkityyleissä kiroillaan paljon ja se on ihan okei, se on heidän valintansa. Musiikkia tai sen puoleen mitään taidetta ei pitäisi sensuroida. Heti kun alat sensuroimaan jotain taidetta, se moninkertaistuu ja eskaloituu nopeasti hyvin vaaralliseksi asiaksi. Jos et pidä jostain, älä sitten kuuntele sitä. Jos näet telkkarissa jotain mikä suututtaa, vaihda kanavaa. Jos sosiaalisessa mediassa tulee vastaan jotain mikä pistää vihaksi, mene jonnekin muualle.”

”Mutta tosiaan, en ole mielestäni löytänyt vielä oikeaa hetkeä käyttää sopimatonta kieltä Priestin kappaleissa. Minulla on metallimaailmassa paljon ystäviä, jotka käyttävät sellaisten sanojen voimaa. Jos se on todella sana, joka alleviivaa viestiäsi, niin sitten sitä sanaa pitää ehdottomasti käyttää.”

Viisaita sanoja, joista monet mielensäpahoittajat ja nykypäivän näppäimistösoturit voisivat ottaa opiksi.

Lisää luettavaa