Robert Trujillo sai Suomessa keikalla pullosta päähän – ”vuosin verta ja he olivat vain että hei, tapellaan”

Torille..?

11.11.2023

Nykyään Metallicassa bassoa soittava Robert Trujillo muisteli amerikkalaisen WRIF-radioaseman haastattelussa menneitä vuosiaan Suicidal Tendencies -yhtyeen kanssa.

Mies kertoi haastattelussa bändin olleen esiintymässä Suomessa vuonna 1989 Giants of Rock -festivaaleilla. Samoilla festareilla soittivat myös muun muassa Anthrax, D-A-D, Stone ja Stratovarius.

Festarien äänentoistotekniikka oli oikutellut ja juhlakansa oli kerännyt tästä lämpöä. Suicidal Tendencies oli ollut vielä vahvistimien takana lämmittelemässä, kun yleisö oli raivostunut ja ryhtynyt heittelemään pulloja lavalle.

Yksi sokkona heitetty lasipullo oli osunut vahvistimen takana kyyryssä ollutta Trujilloa päähän. Mies kertoo haastattelussa nähneensä punaista ja painelleensa naama verta valuen lavan etuosaan ojentamaan yleisöä.

– Siellä oli jotain viisitoista-kaksikymmentätuhatta ihmistä, kaikki kännissä. Tottakai he olivat että joo, tapellaan. Olin todella menossa tappelemaan kymmenentuhannen ihmisen kanssa. En tiedä mitä oikein ajattelin. Olin nuori ja tyhmä. Kiertuemanageri veti minut sivuun ja muistutti, että minun pitäisi soittaa parin minuutin päästä. Niinpä he laastaroivat minut kuin minulla olisi ollut hammassärky ja laittoivat hatun päähäni.

– Sillä aikaa, kun minua paikkailtiin, bänditoverini ja jotkut Anthraxin tyypeistä olivat menneet yleisön sekaan ja antaneet muutaman vanhanaikaisen selkäsaunan. Muistaakseni rumpali kertoi siitä minulle ja sanoi, että kaikki on hyvin ja asia on hoidettu.

Video kyseiseltä keikalta katsottavissa alla.

Lisää luettavaa