”Rock and Roll Hall of Fame on pelkkää paskaa” – Iron Maiden -leirissä ei menetetä yöunia, vaikkei yhtyettä kunniagalleriasta löydykään

Bruce Dickinsonin mielestä Maiden kyllä ehdottomasti kuuluisi mukaan, muttei ota asiasta sen suurempaa stressiä.

31.10.2018

Muun muassa Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Metallica, Aerosmith, AC/DC, Ramones, Van Halen, Alice Cooper ja Guns N’ Roses ovat vuosien saatossa päässeet mukaan Rock and Roll Hall of Fameen. Kunniagalleriaa on kuitenkin paljon kritisoitu siitä, miten erityisesti raskaamman musiikin legendoja puuttuu joukosta yhä edelleen, eikä yhtyeitä näe edes vuosittaisilla ehdokaslistoilla. Esimerkiksi Judas Priest ja Iron Maiden ovat edelleen poissa kuvioista.

Iron Maiden -leirissä ei kuitenkaan menetetä asian vuoksi yöunia. Nokkamies Bruce Dickinsonilta kysyttiin hiljattain Australian Melbournessa pitämänsä spoken word -esityksen yhteydessä Hall of Famesta ja laulaja totesi, että yhtyeen kuuluisi ehdottomasti olla mukana, mutta myönsi, ettei arvosta instituutiota kovin korkealle.

”Mielestäni Rock and Roll Hall of Fame on pelkkää paskaa, jos olen ihan rehellinen. Sitä pyörittää joukko tekopyhiä amerikkalaisia, jotka eivät tunnsitaisi rock ’n’ rollia vaikka sillä lyötäisiin heitä kasvoille. Heidän pitäisi lopettaa Prozacin napsiminen ja alkaa juoda vittu kaljaa”, Dickinson tylytti.

Samoilla linjoilla on myös bändin isä Steve Harris, joskin hän muotoili asian hieman kauniimmin ja korrektimmin. Harris puhui Hall of Famesta hiljattain Rock Talk With Mitch Lafon-podcastissa vierailtuaan.

”Kunnianosoitukset ovat mukavia, kun niitä saa, mutta eivät mitään sellaista, mitä kohti tavoitella. Siitä ei ole koskaan ollut kyse vaan hyvän musiikin tekemisestä ja hienojen keikkojen soittamisesta. Siinä se. Toivottavasti ihmiset arvostavat sitä. Kai se on hienoa, kun jaetaan palkintoja, mutta en minä menetä yöuniani, jos sellaisia ei tule”, Harris tuumaa.

”Ehkä muut jätkät ajattelevat eri tavalla, mutta näin minä sen koen. Ei sillä ettenkö välittäisi [palkinnoista] tai että ne eivät merkitsisi minulle mitään, kun sellaisia tulee, mukavaahan se on. Mutta en todellakaan mieti sellaisia. Sellaiset tuntuvat olevan muille ihmisille paljon isompia asioita kuin meille itsellemme.”

Lisää luettavaa