Sabaton-nokkamies muistelee Lemmyltä saamaansa oppia – ”Seisoskelin baaritiskin luona, kun hän tuli tilaamaan juotavaa…”

Kohtaaminen Sweden Rockin bäkkärialueella on jäänyt Joakim Bordénin mieleen.

17.02.2022

Sabatonin laulaja Joakim Brodén muistelee Saksan Metal Hammerin tuoreessa videohaastattelussa ensikohtaamistaan edesmenneen Lemmy Kilmisterin kanssa ja kertoo saaneensa tältä hienon oppitunnin siitä, miten artistin tulee käyttäytyä.

”Se tapahtui Sweden Rockissa joskus 2005, 2003. Olin bäkkärialueella ja seisoskelin baaritiskin luona, kun hän tuli tilaamaan juotavaa. Tiesin, että hän pitää Maker’s Mark -viskistä – Jack Daniel’sia hän totta kai yleensä joi, mutta hän piti myös Maker’s Markista. Tilasin hänelle tuplat sitä toiselta baarimikolta, joka vei juoman hänelle ja vinkkasi, että ’Tuo kaveri tarjoaa’. Niin hän tuli luokseni ja juttelimme hetken”, Brodén kertaa.

”Hän opetti minulle, mitä on olla artisti ja se on sitä, että on toiselle mukava ja kohtelias, vaikkei tuntisikaan tätä. Juttelimme siinä ja sanoin hänelle, ettei hänen ole pakko hengailla minun kanssani. Hän vastasi: ’Minusta se on mukava ele. Sinä ostit minulle viskin. Ja minulla on hauskaa’. Kysyin, mitä hän oikein tarkoitti sillä. ’Niin, voin viettää tämän ajan juomalla kanssasi viskin, jonka minulle ostit. Tai voisin sanoa ei’. Se oli kovin herrasmiesmäistä.”

”Sitten kysyin: ’Mitä olisit tehnyt, jos olisin osoittautunut mulkuksi?’ Johon hän vastasi: ’Pystyn juomaan viskiä hyvin nopeasti.'” Brodén nauraa.

Sabaton julkaisee uuden The War to End All Wars -pitkäsoiton 4. maaliskuuta.

Lisää luettavaa