Saisiko olla viskiä Metallicanne kyytipojaksi? – Yhtyeen uusi videosarja pureutuu sekä musiikin että viskin valmistamisen saloihin

Apetta useammallekin aistille.

03.02.2024

Viski. Elämän vesi. Kultainen viettelijätär, joka on historian saatossa hukuttanut monta hyvää miestä nautintojensa syvänteisiin. Juoma, joka siivitti Margaret Thatcherin sekä Winston Churchillin arkea ja juhlaa, ja joka luultavasti kirvoitti viskisieppona tunnettua Frank Sinatraa lausumaan kuolemattomat sanansa:

– Alkoholi saattaa olla ihmisen pahin vihollinen, mutta raamattu käskee rakastamaan vihollistaan.

Myös meidän aikamme muusikoista löytyy intohimoisia viskiharrastajia, kuten esimerkiksi pieni yhdysvaltalaisyhtye nimeltä Metallica.

Yhtye on muun muassa lanseerannut vuonna 2018 nimikkoviskinsä yhteistyössä edesmenneen tislaajamestari Dave Pickerellin kanssa. Tämän viskin erikoisuus on niin kutsuttu Black Noise -käsittely, jossa tynnyreille soitetaan Metallican musiikkia bändin ja Meyer Soundin yhdessä kehittämien subwoofereiden kautta.

Ääniaaltojen aikaansaamat värähtelyt sekoittavat viskiä ja saavat sen siten imemään enemmän makuja tynnyristä.

Melkoista magiaa.

Kukaties tähänkin alkemiaan päästään pureutumaan Metallican ja tislaaja Rob Dietrichin The Blending Sessions -videosarjassa, jossa keskustellaan viskin valmistamisen lisäksi myös musiikin tekemisestä sekä luomisen prosesseista. Yhtyeen Blackened-viskin valmistaminen on nykyään siirtynyt Dietrichin käsiin, joten voitanee todella puhua yhteisestä intohimosta.

Tuoreet videot katsottavissa alla.

Lisää luettavaa