Scott Ian on avoin Stormtroopers of Deathin paluulle – ”Jos tilanne vain on oikea ja bändin hengen mukainen”

S.O.D. ei ole ollut aktiivinen sitten vuoden 2007 Rise of the Infidels -albumin.

Stormtroopers of Death tai tuttavallisemmin S.O.D. on/oli Billy Milanon (M.O.D.), Scott Ianin (Anthrax), Charlie Benanten (Anthrax) ja Dan Lilkerin (Nuclear Assault) muodostama crossover-yhtye, joka nauttii edelleen kulttisuosiota, vaikkei olekaan ollut aktiivinen enää reiluun vuosikymmeneen. Bändi lopetti toimintansa 2003, mutta julkaisi kuitenkin 2007 Rise of the Infidels -albumin, joka sisälsi kourallisen uusia biisejä sekä covereita ja livetaltiointeja. Laulaja Milanon mukaan kyseessä on yhtyeen viimeinen julkaisu.

Scott Ian kuitenkin kertoi tuoreessa Let There Be Talk -podcastin haastattelussa olevansa itse avoin yhtyeen paluulle, kunhan se vain tapahtuu oikeaan aikaan ja oikeista syistä ja muut jäsenet ovat messissä.

”Jos tilanne vain on oikea ja bändin hengen mukainen, olen ehdottomasti mukana. Olisi hienoa soittaa vaikkapa festivaaleilla Euroopassa. Teimme niin vuosina 1999 ja 2000 ja se oli vitun mahtavaa”, Ian hehkuttaa, mutta lisää, ettei ole esimerkiksi nähny laulaja Milanoa vuosiin.

”Minulla ei ole kuitenkaan mitään ongelmia hänen kanssaan. Elämä on liian lyhyt sellaiseen. En välitä. Jos olen jollekin ongelma, se ei ole minun ongelmani. Minulla ei tietääkseni ole mitään skismoja kenenkään kanssa.”

Bändi muistetaan erityisesti sen ronskeista, rasistisiksi ja seksistisiksi tulkituista sanoituksista (olihan bändin debyyttilevynkin nimi Speak English or Die), jotka tänä päivänä julkaistuna saisivat melko varmasti erinäiset tahot takajaloilleen. Ian sanoo olevansa erittäin tyytyväinen levyyn sekä sen nauttimaan suosioon – vaikkakin myöntää joidenkin missanneen bändin pointin totaalisesti.

”Rakastan sitä, että suurin osa ihmisistä tajusi jutun ja ymmärsi, etten minä ole mikään natsi – mikä mielestäni on aika ilmiselvää. Mutta joukossa oli typeryksiä, jotka luulivat että olimme oikeasti sellaisia. Saimme oikeasti joulukortteja, joissa toivotettiin ’valkoista joulua’ ja kuvassa jäbä ’Sieg-Heilaa'”, Ian muistelee.

”Keikoilla teimme erittäin hyvin kantamme selväksi. Ja kun lopulta kiersimme Bigger Than the Devil -albumin tiimoilta ’99 ja 2000, keikoille tuli näitä idiootteja valkoisen vallan edustajia tekemään natsitervehdyksiä. Billy antoi heille yhden varoituksen: ’Laske käsi tai murran sen’. Joinain iltoina mopo lähti sitten käsistä – ei siitä sen enempää. Mutta jos Billy sanoo, ’Laske kätesi, vitun natsipaska, isäni taisteli toisessa maailmansodassa’, silloin kannattaa oikeasti laittaa se käsi alas.”

”Täytyy ymmärtää, että nämä tekstit on tehnyt luomani hahmo. Nämä eivät ole minun, Scott Ianin tuntemuksia. Loin hahmon nimeltään Sargent D, jonka ympärille tein sarjakuvaa ja johon biisit perustuivat. Jos et tajua tätä, painu vittuun. En aio koskaan pyytää niitä anteeksi, koska sieltä ne oikeasti tulevat.”