”Se päivä alkoi kuin kaikki muutkin…” – Mantas kävi lähellä kuoleman portteja, selvisi hätäleikkauksella

Venom Inc. -kitaristi toipuu parhaillaan kotonaan.

30.05.2018

Legendaarisen Venomin kitaristi, nykyään Venom Inc. -yhtyeessä vaikuttava Jeff ”Mantas” Dunn (kuvassa vasemmalla) joutui toukokuun alussa kiireelliseen sydämen hätäleikkaukseen vakavan sydäninfarktin johdosta. Portugalissa asuva Mantas kertoo yhtyeensä Facebook-sivujen kautta julkaistulla tiedotteella saaneensa sydänkohtauksen 30. huhtikuuta.

”Se päivä alkoi kuin kaikki muutkin, aurinko paistoi ja minä ja vaimoni Anita lähdimme kotoamme viereiseen kylään hakemaan Anitalle apteekista uutta inhalaattoria. Silloin kaikki muuttuu. Koen jotain, mitä kuvailisin ruoansulatushäiriöksi, mutta kipu vain pahenee. Palaan autolle odottamaan, mutta kipu on sietämätöntä. Apteekin henkilökunta auttaa minut takaisin sisälle ja hälyttää ambulanssin, johon minut viedään tarkkailtavaksi. Kipu ei hellitä yhtään, joten paikalle kutsutaan lääkäri. Minut kytketaan ECG-laitteeseen ja minulle kerrotaan, että kaksi sydänvaltimoani on tukossa”, Mantas kertoo.

”Seuraa helposti elämäni pelottavin kokemus. Muistan huutaneeni Anitan nimeä ja sitten kuulin oman ääneni sanovan: ’Vittu taistele! Uskallakin luovuttaa! Taistele!’ ja sitten, tyhjyyttä. Minulle on kerrottu, että lääkintähenkilökunnalta vei viisi minuuttia tuoda minut takaisin. Olin siis käytännössä kuollut ambulanssissa.”

Tukosta yritettiin avata ensin pallolaajennuksella, mutta lopulta Mantasille jouduttiin tekemään kiireellisenä kaksinkertainen ohitusleikkaus. Nyt kitaristi on kuitenkin jo kotiutunut ja toipumassa.

”Lentokentän turvatarkastukset tulevat jatkossa olemaan mielenkiintoisia, sillä rintalastani on laitettu kiinni kirurgisella teräksellä”, mies vitsailee.

”Viime viikkoina on tapahtunut paljon asioita, jotka minun on ollut vaikea hyväksyä, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. En voi kiittää tarpeeksi kaikkia lääkäreitä, hoitajia ja muuta henkilökuntaa, jotka jollain tavalla auttoivat minua. Jatkan positiivisin mielin.”

Lisää luettavaa