Sepulturaa ei päästetä Libanoniin keikalle – syynä saatananpalvonta ja Israelin tukeminen

Brasilialaisyhtyeen oli tarkoitus konsertoida Beirutissa viikonloppuna.

Brasilian heviylpeyden Sepulturan oli tarkoitus konsertoida Libanonin pääkaupungissa Beirutissa 28. huhtikuuta. Konsertin järjestäjä Skull Session tiedotti kuitenkin bändin viisumihakemuksten tyssänneen turvallisuusviranomaisten käsittelyyn ja yhtyeen saaneen porttikiellon maahan.

Skull Sessionin mukaan konsertin perumista ja bändin maahantulon estämistä perusteltiin sillä, että Sepultura ”palvoo saatanaa, ei kunnioita kristinuskoa sekä tukee Israelia”. Israelin leima passissa estää pääsyn Libanoniin ja viranomaisten mukaan yhtye on konsertoinut Israelissa. Lisäksi bändin Territory-musiikkivideossa on materiaalia, joka tulkittiin Israelia tukevaksi.

”Haluamme tehdä selväksi, että nämä väitteet ovat täysin valheellisia. Bändi ei ole soittanut Israelissa ja mainitussa videossa käsitellään Israelin rasismia sitä kuitenkaan nimeämättä. Samaisessa, vuonna 1993 julkaistussa videossa, on kohtaus Israelin harjoittamasta sorrosta ja bändin jäseniä nähdään juomassa teetä arabiklaanilaisten kanssa”, Skull Sessionin tiedotteessa todetaan.

”Mitä tulee uskonnon herjaamiseen, Sepulturan jäsenet vastustavat kaikenlaista korruptiota ja haluavat maailman palaavan kohti hyvyyttä ja luontoa. Bändin ilmaisu on tyyliltään väkivaltaista, koska se on metallimusiikin luonne. Mutta he eivät ole hyökänneet kristinuskoa vastaan.”

Skull Session välitti myöhemmin Sepulturan managementin terveiset, jossa alleviivataan, ettei bändi ole todellakaan saatanallinen. Yhtyeen kerrotaan julkaisevan myös oman videoterveisensä aiheen tiimoilta myöhemmin.

”Suurin osa bändistä ja crew’ta ovat katolilaisia. Kyllä, joskus he kritisoivat poliittisia tai muita epäoikeudenmukaisuuksia, mikä voi joskus tarkoittaa kirkkoa, yhtiöitä, instituutioita ja niin edelleen. Mutta se ei tapahdu tuhoavalla tavalla. Artistit ovat tervetulleita kaikkialle, jopa muslimimaihin”, manageri Frank Hessing kirjoittaa.

The media office of the organizers of Sepultura Live in Beirut concert released the following statement: We were going…

Julkaissut Skull Session Sunnuntaina 21. huhtikuuta 2019

We just received the following statement from Sepultura's Management:"The band is NOT satanic.Most of the band and…

Julkaissut Skull Session Maanantaina 22. huhtikuuta 2019