Slayerin lopettaminen jätti päällimmäiseksi tunteeksi vihan, sanoo Kerry King – ”Se tapahtui ennenaikaisesti”

"Kaikki lapsuuden sankarini soittavat yhä. Minä voin yhä soittaa ja haluan soittaa. Mutta se elinkeino vietiin minulta", kitaristi lataa.

06.01.2023

Thrash metal -legenda Slayerin lähes neljän vuosikymmenen mittainen ura tuli päätökseen vuonna 2019. Tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa kitaristi ja perustajajäsen Kerry King myöntää, ettei olisi halunnut pistää bändiä vielä telakalle.

”Tunsin vihaa. Mitä muutakaan?” King sanoo suoraan, kun häneltä kysytään, mitä tuntemuksia lopettaminen hänessä herätti.

”Se tapahtui ennenaikaisesti. Sanon näin siksi, että kaikki lapsuuden sankarini soittavat yhä. Minä voin yhä soittaa ja haluan soittaa. Mutta se elinkeino vietiin minulta.”

”Olimme maailman huipulla eikä siinä ole mitään väärää, että lopettaa huipulla. Se on hyvä tapa lähteä, eli bravot sille. Mutta kaipaanko soittamista? Ehdottomasti.”

Slayerin viimeinen kiertue ei sekään ollut Kingille erityisen miellyttävä, kun tieto lopettamisesta jyskytti jatkuvasti takaraivossa.

”Jokainen keikka oli kurja Kävimme kaikissa paikoissa ja kaupungeissa, joissa meillä oli historiaa. Oli masentavaa ajatella, etten tule enää näkemään ystäviäni siellä. Ennen kävit tietyissä maissa ja tapasit ihmisiä, joihin tutustuit siellä ja näit heitä vuosittain. En ole nyt nähnyt heitä kolmeen vuoteen. Se on perseestä. Slayer merkitsi faneille paljon ja he merkitsivät paljon meille. Tiedän, että tulen näkemään heitä vielä, mutta se, ettei Slayeriä enää ole on jättänyt ison aukon monille ihmisille.”

King on viime vuodet tehnyt hiljalleen töitä sooloprojektinsa parissa (jossa on mukana Slayer-rumpali Paul Bostaph), mutta sen suhteen ei vieläkään ole uutta kerrottavaa. Kingillä on kuitenkin lyhyet terveiset kaikille, jotka hänen soololevyään odottavat:

”Jos tunnet tekemisiäni, tiedät, miltä se tulee kuulostamaan.”

Lisää luettavaa