Slipknotin Corey Taylor on saanut tarpeekseen ihmisten typeryydestä – ”On muotia loukkaantua ja suuttua kaikesta, mutta silti mikään ei muutu”

"Jos te haluatte tappaa toisenne, antaa mennä. Minä menen pois tulilinjalta", Taylor toteaa.

21.07.2022

Slipknot julkaisi juuri uuden singlen syksyllä ilmestyvältä uudelta The End, So Far -albumiltaan. Yhtyeen laulaja Corey Taylor avasi The Dying Song (Time to Sing) -kappaleen sanoitusten teemoja ja inspiraatiota tuoreessa Kerrang!-lehden pitkässä haastattelussa.

”Minusta tuntuu, että nykyään tärkeintä on raivostuminen, ei tuomio. Asiat ovat edenneet muutaman vuoden aikana niin, että on muotia loukkaantua ja suuttua kaikesta, mutta silti mikään ei muutu, varsinkaan minun maassani, mikä on vitun naurettavaa”, Taylor toteaa.

”Tuntuu että asiat ovat kääntyneet päälaelleen ja mitä vihaisemmaksi ihmiset tulevat jostain, sitä enemmän sitä asiaa tehdään. Sen sijaan, että olisi syy ja seuraus, rikos ja rangaistus, nyt haistatetaan vaan vitut – että ihan sama, ei kiinnosta. En tiedä, johtuuko se kulttuurien lähes nihilistisestä eristäytymisestä itsestään, että kumpikaan puoli ei tunnusta mitään hyviä asioita toisissaan – he keskittyvät vain ja ainoastaan siihen paskaan, jota pitävät vääränä. Aivan kuin ihmiset tarkoituksella soittelisivat tuomiopäivän kelloja. Sitä istuu ja ajattelee, että ’No, oli kivaa! Kerätkää roskat lähtiessänne ja nähdään helvetissä’. Siitä kappaleessa on kyse.”

Taylor sanoo joskus nuorempana suhtautuneensa asioihin ja maailman menoon hitusen toiveikkaammin, mutta vuosien vieriessä tuntuvat viimeisetkin optimismin rippeet hävinneet jonnekin.

”Tietenkin kannatan ja uskon asioihin, joista olen intohimoinen, mutta samaan aikaan tajuan, että ihmiset eivät muutu enkä jaksa enää yrittää muuttaa ihmisiä. Se on turha yritys ja vie aikaa pois ihmisiltä, joista oikeasti välitän”, Taylor sanoo.

”Että jos te haluatte tappaa toisenne, antaa mennä. Minä menen pois tulilinjalta. Olen kyllästynyt typeryyteen enkä jaksa enää katsella sellaista. Eli biisissä totean käytännössä, että antaa mennä, hakatkaa vaan toisenne paskaksi ja katsokaa, mitä tapahtuu.”

The End, So Far ilmestyy 30. syyskuuta. Kuuntele The Dying Song (Time to Sing) -kappale tästä.

Slipknot tuo isännöimänsä Knotfest-tapahtuman Turkuun Artukaisten kentälle 12.-13. elokuuta. Slipknotin lisäksi tapahtumassa esiintyvät muun muassa NightwishBring Me the HorizonArch EnemyLamb of God ja Cradle of Filth.

Lisää luettavaa