”Sota on hyvin olennainen osa ihmisluontoa” – haastattelussa Front

Sotaisan hurjaa black/thrashiä takova lahtelaisryhmä Front antaa uudella miniälppärillään itsestään lujan ja aiempaa rockimman vaikutelman.

28.08.2020

Antichrist Militia sisältää mielestäni tähänastisen uranne tarttuvinta kamaa. Minkälaisena itse näette kuusibiisisenne? 

– Onnistuneena. Lopputulos on hyvin lähellä sitä, mitä alunperin visioin. Jokainen hoiti käskynannon mallikkaasti, mikä on helposti havaittavissa levyltä, kitaristi ja biisinkirjoittaja Von Bastard avaa. 

– Minäkin näen sen erittäin onnistuneena, solisti Kaosbringer nyökkää. – Mielestäni tässä loksahti lopulta palaset aika perkeleen hyvin paikoilleen! 

Sekä sanoitustenne että levyjenne visuaalisuuden näkyvin teema on sota. Mistä kulmasta katselette sitä, ja miksi juuri tämä aihe tuntuu teistä kiinnostavalta? 

– Elämä on taistelua eli sotaa, sanoitukset kirjoittava Kaosbringer toteaa. 

– Sota on hyvin olennainen osa ihmisluontoa. Osa teksteistäni kertoo historiallisista tapahtumista, ja osa on muuten vain militanttia luonteeltaan. Koen aihepiirin sopivan bändin musiikkiin hyvin. Sanoisin, että katselen sotaa lusiferiaaniselta kantilta. 

Antichrist Militia eroaa monista black/thrash-julkaisusta erityisesti siinä, että sävellysten sisältö on aavistuksen keskimääräistä rockimpaa ja punkimpaa. Pidättekö Frontia rockvaikutteisena metallibändinä? 

– Voihan sen niinkin ilmaista, koska kaikki metalli pohjautuu rockiin, Von Bastard arvioi. 

– Tällä kertaa rockia on ehkä ajoittain hieman enemmän, mutta Front ei kategorisoi itseään mihinkään lokeroon. Soitamme vain mitä haluamme ja miten haluamme. Lokerointi jääköön kuulijan arvioitavaksi. Materiaalissamme kuuluu – ja tulee myös jatkossakin kuulumaan – mainitsemiesi suuntausten lisäksi vahvasti myös death metal. 

Hieman harjaantuneemman kuulijan on helppo poimia bändin musiikista tuttuja vivahteita äärimetallin koko nelikymmenvuotisesta historiasta. Kuinka suuri tribuutti Front on omille esikuvillenne? 

– Bändin perustamiseen vaikuttivat vahvasti esimerkiksi Bestial Warlust, vanha Slayer, Infernal War, Marduk ja Motörhead, Von Bastard luettelee. 

– Tämä yhtye on kieltämättä pohjimmiltaan jonkinlainen edellä mainittujen bändien ylpeä äpärä. Emme kuitenkaan mieti materiaalia työstäessämme niitä, vaan kyllä biisit tulevat ulos ihan itsestään. Poikkeuksena kuitenkin lupaan, että Motörhead-henkisiä biisejä tulemme tekemään jatkossakin aina silloin tällöin. 

Frontilla on ikää vasta viisi vuotta, mutta muun muassa Neutron Hammerissa, Sacrilegious Impalementissä ja Urnissä paholaisen metallia soittaneilta miehiltä löytyy muusikkomenneisyyttä jo pitkältä ajalta. 

Onko teillä jotain erityisiä suunnitelmia Frontin tulevaisuuden suhteen, vai menettekö eteenpäin päivä ja julkaisu kerrallaan? 

– Tällä hetkellä meillä on työn alla kaksikin uutta levyä. Myös lavalle noustaan taas sopivan tilaisuuden tullen, Von Bastard päättää.

Julkaistu Infernossa 5/2020.

Lisää luettavaa