Soundgarden-muusikot ja Chris Cornellin leski sopivat julkaisematonta musiikkia koskevat riitansa

Kiistat saatiin ratkottua oikeussalin ulkopuolella.

18.04.2023

Soundgardenin keulahahmo Chris Cornell menehtyi vuonna 2017 ja siitä lähtien on laulajan perikunnalla ja Soundgardenin muilla jäsenillä ollut erimielisyyksiä erinäisissä asioissa.

Ensin Cornellin leski Vicky Cornell sai haltuunsa kaikki yhtyeen some-tilit ja lukitsi bändin jäsenet niiden ulkopuolelle. Yhtye kuitenkin sai tuomarin päätöksellä tilit taas haltuunsa vajaa kaksi vuotta sitten.

Toinen iso riita on koskenut materiaalia, jota yhtye oli ehtinyt työstää ennen Chris Cornellin kuolemaa; muu bändi on halunnut julkaista nämä viimeiset laulajan kanssa tehdyt tuotokset, mutta Vicky Cornellin mukaan kyseiset kappaleet eivät olleet tarkoitettu Soundgardenille, vaan Chris oli työstänyt ne omassa studiossaan ja oli näin niiden oikeuksien ainoa omistaja.

Nyt osapuolet ovat viimein päässeet tässä asiassa sopuun ja vielä oikeusistuimen ulkopuolella. Osapuolet tiedottavat asiasta yhteisesti sosiaalisen median kautta.

”Sovinto tarkoittaa uutta kumppanuutta osapuolten välillä, mikä mahdollistaa sen, että fanit saavat vihdoin kuulla yhtyeen ja Chrisin yhdessä tehdyt viimeiset kappaleet. Osapuolet pitävät yhtä kunnioittaakseen ja kasvattaakseen Soundgadenin perintöä sekä Chrisin kiistämätöntä merkitystä musiikin historiassa yhtenä kaikkien aikojen mahtavimpana lauluntekijänä ja laulajana”, tiedotteessa todetaan.

Blabbermouthin mukaan julkaisemattomia kappaleita on kaikkiaan seitsemän, joista kahden tekijäksi on kirjattu yksin Chris Cornell, kolmen tekijöiksi on merkitty Cornell sekä kitaristi Kim Thayil ja loput kolme on Cornellin sekä basisti Ben Shepherdin käsialaa.

Lisää luettavaa