Stam1nan, Wolfheartin ja St. Hoodin jäsenet pistivät uuden bändin pystyyn – tältä kuulostaa Hyljätyt

Yhtye julkaisee debyyttialbuminsa perjantaina.

14.02.2023

Muun muuassa Stam1nasta tutun Kai-Pekka Kangasmäen, Wolfheartissa vaikuttavan Joonas Kauppisen sekä St. Hood -yhtyeestä tutun Sami Halmeen vuonna 2020 perustama Hyljätyt-yhtye julkaisee tulevana perjantaina (17.2.) esikoispitkäsoittonsa Kaaoksen kylmä syli. Levy on bändin itsensä tuottama ja sillä vierailee Jarkko Martikainen. Miksauksesta ja masteroinnista vastaa Deep Noise Studion Saku Moilanen.

”Esittelin muutama vuosi sitten kovalevyllä pyörineitä kotidemoja Samille ja Joonakselle, jotka innostuivat ideasta ja lähtivät mukaan. Jatkoin säveltämistä, eikä mennyt kauaa, kun tajusimme materiaalia olevan albumillisen verran, joten tuntui luontevalta tehdä koko levy saman tien. Levystä tuli nopea, raskas ja kylmä”, kertoo Kangasmäki.

Ihmismielen itsekkyyttä, tyhjyyttä ja surua käsittelevältä albumilta on alkuvuoden aikana julkaistu maistiaisina singlet Käärme ja Sorrettu. Käärme-kappaleen kylkeen on tehty myös musiikkivideo.

”Viimeisen kolmen vuoden aikana tunnetussa maailmassa on tapahtunut todella paljon kaikkea ikävää, eikä tällä hetkellä tunnu helpotusta löytyvän. Ihminen tuhoaa itsensä ja samalla kaiken ympäriltään. Teknologia ja yksinäisyys, pelko ja viha, luontokato ja masennus ovat läsnä arjessamme. Samat asiat valvottavat öisin luoden lähtökohdat sanoituksiin”, Halme kuvailee.

 

Lisää luettavaa