”Steve Harris oli hyvin epäileväinen” – Bruce Dickinson muisteli paluutaan Iron Maidenin riveihin

Basisti ei suhtautunut laulajan paluuseen täysin varauksetta.

11.01.2024

Uuden soololevyn maaliskuussa julkaiseva Bruce Dickinson muistelee tuoreessa Classic Rockin haastattelussa paluutaan takaisin Iron Maidenin riveihin. Bändiin alkujaan vuonna 1981 liittynyt Dickinson lähti soolouralle 1993, mutta tuli takaisin 1999 nostaen yhtyeen taas suosionsa huipulle. Yhtyeen perustaja ja johtaja, basisti ja pääasiallinen biisintekijä Steve Harris ei kuitenkaan suhtautunut Dickinsonin paluuseen varauksetta.

”Steve oli hyvin epäileväinen. Hän ihmetteli, miksi haluan tulla takaisin. Sanoin, että haluan tulla takaisin, Steve, koska kuten eräs tuttuni sanoi: ’maailma tarvitsee Iron Maidenia’. Toiseksi olen varma, että saamme aikaan uskomatonta musiikkia”, Dickinson naureskelee.

Toimittaja tokaisee, että siinä vaiheessa Iron Maiden, joka oli julkaissut laulaja Blaze Bayleyn kanssa kaksi heikosti menestynyttä pitkäsoittoa ja keikkapaikatkin olivat pienentyneet sitten huippuvuosien, varmasti tarvitsi myös Dickinsonia.

”Kenties. Mutta ei olisi ollut järkevää sanoa niin. Se olisi vain kuulostanut siltä, että vähättelen jotain mitä en saa. Sanoin, että lakaisemme menneet pois luomalla yhdessä upean tulevaisuuden”, Dickinson tuumaa.

”Tosin ensimmäinen asia, mitä suuresta suustani pääsi, oli: ’Tietenkin olemme parempia kuin Metallica!’ Ihmiset olivat ihan, että et voi sanoa noin. Mutta tuollaista asennetta tarvitaan. Ei Mick Jaggeristakaan tullut Mick Jagger istumalla nurkassa anteeksipyytelevänä, että ’Me olemme ihan hyviä, olemme lähes yhtä hyviä kuin The Beatles.'”

Lisää luettavaa