Steve Harris on ”aika hemmetin varma”, että Iron Maiden tekee vielä ainakin yhden levyn

Harris ei koe, että hyväksi havaittua sykliä olisi vielä tarpeen katkaista.

26.07.2018

Iron Maidenin fanit ovat pitkään pohtineet, kuinka kauan heidän suosikkiyhtyeensä vielä jaksaa tehdä uusia levyjä ja ennen kaikkea kiertää ympäri maailmaa. Jo toiseksi viimeisimmän The Final Frontier -albumin (2010) spekuloitiin vahvasti sen jäävän yhtyeen viimeiseksi, mutta niin vain sen jälkeen on tupsahtanut ulos The Book of Souls (2015) ja yhtye on kiertänyt näiden levyjen tiimoilta sekä vanhojen klassikkojen merkeissä.

Tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa basisti ja liideri Steve Harris lupaa, ettei The Book of Souls jää yhtyeen joutsenlauluksi ja kiertueellekin lähdetään niin kauan kuin virtaa riittää. Ensin täytyy kuitenkin hoitaa käynnissä oleva Legacy of the Beast -nostalgiakiertue pois alta ennen uuden materiaalin pariin sukeltamista.

”Meillä on tietty sykli. Olen aika hemmetin varma, että teemme vielä uuden albumin ja lähdemme sen myötä kiertueelle. Miten kauan kierre jatkuu, en osaa sanoa”, Harris toteaa.

”Olemme puhuneet asiasta jo varmaan 20 vuotta, mutta mitä enemmän aikaa kuluu, ajatus siitä, ettemme ehkä enää jaksa kiertää alkaa realisoitumaan enemmän. Mutta en halua ajatella sitä nyt, täytyy nauttia hetkestä.”

Pitkän uran ja elämäntyön Iron Maidenissa tehneeltä Harrisilta tiedustellaan lisäksi vinkkejä, mitä aloittelevien bändien tulisi tehdä, jotta ne joskus kenties voisivat täyttää brittihevisuuruuden saappaat, kun bändistä aika jättää.

”Täytyy vain rikkoa ja venyttää rajoja, yrittää löytää uutta särmää. Eivät meidänkään kappaleemme ole mitään radiosoittokamaa, mutta olemme paiskineet hulluna töitä päästäksemme tähän pisteeseen”, Harris tuumaa.

”Nykyään on todella vaikeaa päästä edes pieniin leivänmuruihin kiinni. Meille se on eri juttu, koska meillä on ollut aikaa nousta tälle tasolle, mutta jotkut bändit eivät koskaan pääse samalle tai ylipäänsä millekään tasolle. Ne eivät pääse pubeja pidemmälle.”

Lisää luettavaa