Steve Harris pohtii Iron Maidenin tulevaisuutta: ”Me kaikki nautimme tästä yhä, kenties jopa enemmän kuin koskaan aiemmin”

Iron Maiden -kippari puhui Classic Rockille tulevan kiertueen lisäksi myös postimerkeistä.

07.03.2023

Ison-Britannian postilaitos Royal Mail julkaisi alkuvuodesta komean Iron Maiden -setin, johon kuuluviin merkkeihin on nostettu valikoituja levynkansia, kuvia bändin keikoilta (muun muassa Helsingistä) vuosien varrelta sekä Eddie-maskotin eri olomuotoja. Classic Rock -lehti lähestyi Iron Maiden -johtaja Steve Harrisia ja kysyi, mitä ajatuksia tämä Royal Mailin kunnianosoitus hänessä herättää.

”Tuntuuhan se hieman oudolta. Emme me tee tätä minkään palkintojen vuoksi. Mutta minulle henkilökohtaisesti se on mahtava juttu, koska keräilin nuorena postimerkkejä”, Harris paljastaa ja kertoo harrastaneensa filateliaa toden teolla joskus 10-11 -vuotiaana.

Pian keskustelu ajautuu postimerkeistä Iron Maidenin tulevaan kiertueeseen ja ylipäänsä yhtyeen tulevaisuudensuunnitelmiin ja -näkymiin. Yhtye aloittaa toukokuun lopussa The Future Past -kiertueen, jonka tiimoilta Harris ja kumppanit esiintyvät Tampereen Nokia-areenalla 3. ja 4. kesäkuuta, ja tällä kiertueella settilista on painottunut bändin tuoreimpaan Senjutsu-albumiin sekä vuoden 1986 Somewhere in Time -levyyn.

”Olemme suhtautuneet Somewhere in Timeen turhan välinpitämättömästi vuosien varrella, joten nyt on korkea aika palata taas siihen aikakauteen”, Harris toteaa ja sanoo itse haluavansa nostaa levyltä settiin mukaan esimerkiksi harvemmin keikoilla soitetun The Loneliness Of The Long Distance Runnerin.

”Rakastaisin soittaa sitä. En ole varma teemmekö niin, täytyy katsoa treeneissä, miten se menee. Mutta se on yksi kappaleista, joka meidän tulisi mielestäni soittaa.”

Iron Maidenin perustamisesta tulee pian kuluneeksi 50 vuotta ja debyyttilevy Iron Maiden täyttää keväällä 43 vuotta. Vuosia ja kilometrejä alkaa olla siis Harrisilla ja kumppaneilla takana runsaasti. Harris toivoo, että niitä on vielä myös edessä mahdollisimman paljon.

”Minulta usein kysytään, miten ihmeessä teen yhä sitä mitä teen. Totuus on se, etten edes ajattele asiaa. Joskus tulee aika, etten enää kykene tähän, mutta minä en ajattele sitä. Teen mahdollisimman paljon asioita nyt kun vielä pystyn siihen. Joten tulevan Maiden-kiertueen ohella soitan vapaapäivinä keikkoja British Lionin kanssa (muun muassa Tampereella 2.6.) ja kerran viikossa pelaan jalkapalloa. Minun iässäni se kuulostaa naurettavalta, mutta jos pystyn siihen, niin sitten tulen niin tekemään”, Harris tuumaa.

”Tällä hetkellä haluamme kiertää niin paljon kuin voimme. Mutta vaikka me jäisimmekin osittain eläkkeelle keikkailusta, voisimme yhä tehdä levyjä. Aika näyttää. Ajattelin aina, että olisi hienoa tehdä 15 levyä ja sen me olemme jo ohittaneet. Siitä eteenpäin kaikki on vain alamäkeä, haha! Mutta me kaikki nautimme tästä yhä, kenties jopa enemmän kuin koskaan aiemmin. Ehkä siksi, että tiedämme olevamme loppusuoralla. Yritämme olla ajattelematta asiaa, mutta tulemme jatkamaan niin kauan kun kaikki vielä nauttivat.”

Lisää luettavaa