Stone Sour julkaisi varhaisen demoversion alkuaikojen hitistään – ”Tavoitteena oli, ettemme aseta mitään rajoja”

Historian siipien havinaa suoraan kitaristi Josh Randin arkistoista.

02.01.2020

Stone Sour -kitaristi Josh Rand kertoi hiljattain yhtyeen suunnittelevan kokoelmaa, joka sisältäisi harvinaisuuksia arkistojen kätköistä kuten demoversioita tai livetallenteita tutuista kappaleista. Nyt yhtyeen Youtube-kanavalle onkin ilmestynyt varhainen versio vuoden 2002 debyyttialbumin avanneesta Get Inside -kappaleesta, joka julkaistiin levyn johtosinglenä ja sai myös Grammy-ehdokkuuden.

”Tammikuun ensimmäinen päivä vuonna 2000. Uuden vuosituhannen ensimmäinen päivä. Oli Slipknotin kotiinpaluukeikka ja Corey [Taylor, Slipknotin ja Stone Sourin laulaja] ja minä istuimme hänen isoäitinsä kotona ja odottelimme keikan alkua. Soitimme toisillemme musiikkia, jota olimme tahoillamme työstäneet. Hän oli tehnyt nämä kappaleet Slipknotin ulkopuolella ja joita minä äänittelin kotona neliraiturille. Kun olimme kuunnelleet biisit, päätimme, että ne täytyy äänittää kunnon studiossa, kun hän on tauolla kiertueelta”, Rand avaa taustoja videon saatetekstissä.

”Nämä sessiot tapahtuivat seuraavana vuonna ja niistä syntyi Project X/SuperEgo -demo. Suurin osa noiden sessioiden biiseistä päätyi ensimmäiselle Stone Sour -levylle. Tavoitteena oli, ettemme aseta mitään rajoja musiikillisesti vaan soitamme mitä haluamme välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat.”

Ja vertailun vuoksi tässä Get Insiden lopullinen levylle päätynyt versio musiikkivideoineen:

YouTube video

Lisää luettavaa